En banker fra P-A

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  30.06.2016
Artikkelbilde
Whatsinitforme

V65/V4 Øvrevoll: Per-Anders Gråberg er aldri redd for å stikke vinnerhaken frem. - 1 Whatsinitforme (V65-4/V4-2) er dagens banker torsdag, sier han om hesten han selv sitter på.

Whatsinitforme, trent av Niels Petersen, har åpnet året sterkt med én første- og én andreplass på tre starter.
- Han vant sist han løp på dirt og har alltid gått best på dette underlaget. Her legger vi oss i rygg leder eller tredje innvendig og kommer på speed. Det blir alltid luker på dirt'en, sier P-A til Equus.CHAMPIONJOCKEY: Per-Anders Gråberg er inne i en sesong med solid flyt i Sverige; 30 førsteplasser på 140 starter gir over 21 i seiersprosent. I Øvrevolls vinnerpaddock har P-A vært to ganger denne sesongen. Han håper og tror at han vil befinne seg der etter V65-4/V4-2 torsdag.  
Foto: Svensk Galopp

- Hva med Niels Petersens andre hest;
8 Split Personality (V65-4/V4-2), han har vært favorittspilt de tre siste gangene?
- Han er som navnet - og gjør ikke det han skal. Niels (Petersen, red. anm.) har alltid hatt tro på denne hesten, men Split Personality trener mye bedre enn han presterer i løp, svarer Per-Anders Gråberg som vurderer de andre oppsittene torsdag:

- 7 Marschall (1. løp) er en stor og "sen" hest. Neppe noen vinner her.

- 4 Walk Of Pride (V65-2) er ujevn og har ikke imponert i årets to starter. 2 Captain America og 7 Dickie Dickens er de beste hestene, men pass litt på 3 Crafty Exit fra Hans-Inge Larsens stall på Jägersro. Har vært borte lenge, men dette er en fin hest og en klar outsider torsdag.

* Carlos Lopez leder jockeystatistikken på Øvrevoll med 15 førsteplasser på 49 ritt. Nelson de Souza og Jan-Erik Neuroth følger med åtte hver. Niels Petersen topper blant trenerne med 833.588 kroner på konto så langt. Hester fra Petersens stall har vunnet åtte løp på Øvrevoll i 2016. 
 
Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.10