Cathrines store dag

Skrevet av Birger Christensen,  20.06.2016
Artikkelbilde
Coprah

De tobente vinnerne på Bro Parks flotte åpningsdag het utvilsomt Cathrine Erichsen og Nelson De Souza. Det sørget Easy Road og Coprah for. Sistnevnte gikk til topps i Stockholm Stora Pris som en oddsbombe. Mer ventet var det at Easy Road skulle vinne. Her ble Ragazzo strøket kort før start.

Coprah kom til Øvrevoll med to seire fra Irland. På fire sesonger var det kun blitt to seire, i mai 2013 og 2014. Men han har to tredjeplasser i Marit Sveaas' Minneløp, og ofte har det manglet lite på seier.

- Jeg er nesten målløs. Sa at jeg håpet på premie, men har hele tiden ment at det kunne bli suksess. Med Easy Road hadde jeg større tro. Likevel er jeg imponert over at han stadig tar nye steg. Dessuten må jeg få skryte av Nelson (De Souza). Han gjør virkelig jobben sin, sa en svært fornøyd trener.

På plassene bak Coprah fulgte Amie Noire (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) og Icecapada (Niels Petersen/Elione Chaves). Dette var de to eneste hoppene i løpet, og de hevdet seg med bravur. Bak Easy Road ble Over the Ocean (Petersen/Gråberg) tredje.

Niels Petersen og Per-Anders Gråberg hadde storfavoritten Suspiious Mind i 2000 Guineas. Men da feltets eneste hoppe, Beaufort Twelve (Søren Jensen/Nicolai Stott) kom farende, måtte favoritten nøye seg med annen.

I rammeløpene ble det først en flott seier til den debuterende toåringen Lady of Course (Petersen/Gråberg). Deretter fulgte Hi Finn (Wido Neuroth/Ana O'Brien) opp med en sterk spurtseier. Honeymoon Honey og Zucca fikset hver sin tredjeplass på en løpsdag man vil huske en stund.

Gressbanen så fin, men krevde trolig mer enn det kunne se ut. I løp etter løp fikk frontrunnerne store problemer, mens det gikk mer unna fra posisjoner litt bak i feltet.

 

Resultatlister finner du HER