Åpning av Bro Park og stor jackpot

Skrevet av Birger Christensen,  16.06.2016
Artikkelbilde
Storløp på Bro Park søndag 19. juni

Før vi går løs på hovedløpene, tar vi litt om spillet. Søndag 5. juni var det V64 på Vaggeryd. Der ble det ikke utbetaling for fire rette. Neste søndags-V64 var åpningen på Bro Park, og i overkant av 1 790 000 kroner blir overført til sekserpotten. Er man alene om seks rette, er det dessuten ti millioner til en heldig og dyktig spiller. Det er gode betingelser, og vi vil anbefale alle et spill til Bro Park søndag.

De jockeyene som har vært ute på den nye gressbanen, er samstemte. Alle er enige om at det blir en topp bane, men at den er litt stum eller død. Vi velger å late som om banen er som andre gressbaner, det er umulig å mene noe om hvilke hester som har fordel eller ulempe av den nye banen.

Vi ser litt på de fire hovedløpene, aller mest med tanke på de norske hestenes sjanse.

 Stockholms Stora Pris: Bank of Burden og Hurricane Red har dominert løpet de siste par årene. Ingen av dem kommer til Bro på søndag, men likevel er det et flott løp. Fra 2009-2014 har Niels Petersen, Rune Haugen og Wido Neuroth vunnet løpet to ganger hver, og alle i trioen er på plass også i år. Silver Ocean og Icecapada er Petersens håp, hvor sistnevnte aldri har tapt løp i Stockholm-området (les Täby). Hun er sammen med Neuroths Amie Noire de to som skal forsvare hoppenes ære. Rune stiller med Probably og Avon Pearl, og sistnevnte liker seg bedre i Sverige enn på Øvrevoll. De øvrige norske er Captain America (Annike Bye Hansen) og Coprah (Cathrine Erichsen). Kanskje er tyske Diplomat den verste utfordreren mot norsk seier. I siste start imponerte han voldsomt, og med formtall 95 bør han tas på alvor.

Fantastiske sprintere

I Zawawi Bro Park Vårsprint gleder vi oss voldsomt til å se den norske kvartetten. Easy Road og Ragazzo har vært sprinttoppene i Skandinavia en god stund nå. Særlig på gress har de to vært fantastiske, på sand er nok Let'sgoforit like bra. Men nå er det gress, og Over the Ocean er ikke mye dårligere enn våre to ess. Men nå har det dukket opp en konkurrent. Old Fashioned viste en fart man sjelden ser på Øvrevoll, og litt mer ork denne gangen, så skal de øvrige få nok å bestille. De svenske konkurrentene er raske, men her har vi allerede kalkulert med norsk seier.

Jockeyklubbens 2000 Guineas kan bli et revansjmøte fra den danske utgaven. Da tapte Petersens Suspicious Mind knepent for All or Nothing fra Bent Olsens stall. Cathrine Witsø Slettemark har Rebel at Heart til start, men slik vi ser det, bør en premie være bra. Den flotte hoppa Beaufort Twelve går til dette løpet istedenfor å møte de beste hoppene. Hun er veldig god, og det kan fort bli dansk seier her.

Happy Tammsvik Dianaløpning viser at det er fantastisk flotte treårshopper i år. Dette er den svenske utgaven av vårt 1000 Guineas, og favoritt blir trolig Dolly Dagger. Hun gikk mot stjernehopper i Dubai og var slett ikke dårlig. Men Lady Marma hos Neuroth og Aife hos Haugen vil nok blande seg i leken. Lady Marma var flott i sin første start på Øvrevoll, og Aife imponerte i 2000 Guineas på samme bane. Det er også mange andre sterke firbente i dette løpet.

Kvinnekamp

Et flott innslag på åpningen er "Female Jockey Challenge". Fem svenske jockeyer, hvor vi på Øvrevoll kjenner Anna Pilroth og Fanny Olsson best, skal møte fem kvinnelige jockeyer i verdensklasse. De skal ri totalt fire løp i cupen, og to av løpene inngår i V64-spillet. Les mer om dette i programmet hvis du har det tilgjengelig.

Da er det bare å ønske velkommen. Om du er på plass eller velger en tv-skjerm, dette er en løpsdag du bør prøve å få med deg.

Les mer om den nye svenske hovedstadsbanen HER

Program laster du ned HER