Point Man viste klasse

Skrevet av Birger Christensen,  28.07.2016
Artikkelbilde
Point Man

Norsk Forening For Fullblodsavl Løp var det fulle navnet på hovedløpet på Øvrevoll torsdag. Vortex var klar favoritt, men den høye vekten gjorde utslag. I stedet var det Point Man som sto frem som en klar vinner. Cathrine Erichsen og Nelson De Souza rammet inn dagen med seier i første og siste løp.

- Jeg har respekt for Vortex, men vi skal gi ham kamp, sa Cathrine før løpet. Hun er nå den første treneren til 13 seire i år, men det er nok intet ulykkestall.

Ocean's Mist

Ocean's Mist startet for første gang på Øvrevoll torsdag. Etter tet fra start til mål ble det en enkel seier foran en så vidt god hest som Iona. Nelson De Souza satt på vinneren, mens Cathrine Erichsen trener den fine treåringen. 

- Hun hadde gått bra i trening før løpet, så jeg hadde et håp om seier. Oaks på Jägersro går 14. august, og jeg håper vi kommer med der, sa Cathrine etter seieren. 

Dardenne

Dardenne var klar favoritt blant toåringene. Han innledet forsiktig, men på oppløpet avgjorde han på enkleste vis foran de fine debutantene Aconcagua og Silent Storm. Dardenne skal ha mye å hente blant toåringene fremover. I debuten tapte han knepent for stallkameraten Delacroix, og da var de to langt foran resten. Wido Neuroth, Jan-Erik Neuroth og Stall EOS har mye å glede seg til.

Ponita

Ponita var nær ved å vinne for to uker siden, men seieren kom nå i stedet. Dina Heggum beregnet som vanlig tempoet perfekt. Det så litt langt ut frem tidlig på oppløpet, men tethestene stoppet på slutten. Dina vant for øvrig løp i USA sist helg, og nå vant hun for trener Jenny B Hansen på hjemmebane. Sistnevnte er bare en drøy måned unna et jubileum.

Ciccarelli

At Carlos Lopez rir bra, er ingen nyhet. Men han beregnet løpet på Ciccarelli på beste vis, og dermed var seier nummer 19 for sesongen i boks. Cruel Intentions spurtet bra og var ikke mye slått.

- Har ventet på et løp over lenger distanse. 1600 meter er nok mer passe, det tok litt før han nådde dem igjen i dag, sa trener Hallvard Soma.

Julien Delamare

Julien Delamare vant i Gøteborg 10. juli, presis som Ciccarelli. En snau halvtime etter Ciccarellis seier torsdag, fulgte Julian Delamare opp. Etter et godt beregnet ritt av Jacob Johansen, avgjorde de sikkert foran positive Sarepta. Tross styrtregn natten før løpene, hadde sol og sterk vind gjort at banen nok var raskere enn man skulle tro.

- Jeg håpet at vinden skulle tørke opp banen, for Julian Delamare liker ikke at det er for bløtt, sa Are Hyldmo. Dermed ble det maks for Stall Helmax.

Red Turtle

I fjor fortalte Rune Haugen at Red Turtle vinner den dagen han viser hva han kan. Det gikk ikke så bra i fjor, men nå har Rune fått rett i uttalelsene. Årets tredje seier ble bokført, og at Carlos Lopez gjorde jobben, var oftere regelen enn unntaket. Rune Haugen lå syk hjemme, men gledet seg nok over seieren.

Fleckenzen

I V65-5 ble vi vitne til en flott duell. Fleckenzen tok sin første seier i startnummer ti, mens Elusive Thought var nær ved å ta andre strake i sin start nummer 44. Kampen sto mellom de to beste norske jockeyene, og denne gang var Maruis Borgen Andersen knapt foran Jan-Erik Neuroth. Også Fleckenzen og trener Knut O Arnesen er "Made in Norway".