Lifeofbryan og Gideon imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  21.07.2016
Artikkelbilde
Lifeofbryan

Lifeofbryan og Gideon sikter mot hvert sitt Derby. Om drøyt to uker går Dansk Derby, mens Norsk Derby går tre uker senere. Mens Lifeofbryan sikter mot Klampenborg, har Gideon planer på Øvrevoll.

Alle bilder: ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

 

Lifeofbryan er fortsatt ubeseiret på Øvrevoll. Hans fjerde start på hjemmebane ga den fjerde seieren, og premiesummen på 100 000 kroner i Eyvind Lyches Minneløp. Hallvard Soma fikk dermed en flott seier til stallen, mens veteranen Manuel Santos red etter boka på vinneren. Red Mile gikk sitt livs løp til annen.

- Manuel sa at han tok det med ro for å spare hesten til Dansk Derby. Jeg hadde troen i dag, og nå blir det spennende frem til helgen 6. og 7. august, sa Hallvard. Han har også Justin Case i løpet, som kan klare en premie. Hallvard var ikke snauere enn at han kom tilbake i vinnerpaddocken i løpet etter. I en herlig strid, holdt Bushfighter unna med liten margin. Alan Wallace red vinneren, en lærling som stadig gjør det bedre.

 

Bushfighter

Gideon

Noviseløpet var det høy klasse over på Øvrevoll tirsdag. Treåringene Gideon og Fil Rouge fikk en flott gjennomkjøring før store oppgjør senere i sommer, og Diana Lady med 92 i formtall fra Chile ga løpet ekstra krydder. Nå gikk ikke Haugens hoppe noe dårlig løp med tanke på langt fravær, men mot de nevnte treåringene var det lite å gjøre denne gang. Fil Rouge tok teten, mens Gideon lå i den andre enden av feltet til ut på oppløpet. Da satte Jan-Erik Neuroth fart, og da gikk det unna. Vi oppgraderer Gideon til en hest blant favorittene i Norsk Derby om en drøy måned.

- Han holdt på å snuble i starten, men fikk vist talentet sitt etterpå. Det er Derby og St Leger som er årets mål, så det blir spennende, sa Wido Neuroth.

Danny K

Sesongens andre toårsløp på Øvrevoll ble et fint løp, og alle gikk gjennom svingen uten problemer. Danny K kom fint innvendig på oppløpet og gikk unna til sikker seier. Stall Trick or Treat har vunnet mye på Øvrevoll, nå kan de ha en ny seiersplukker på gang.

- Jeg hadde ganske god tro på ham i debuten. Det var riktignok vanskelig å vurdere motstanden, men det var morsomt å se Danny K prestere så bra, sa en fornøyd trener Niels Petersen. Niels hadde to toårsvinnere på Bro Park tirsdag, så det ser bra ut for ungdommene på stallen.

Reckless

Kvelden åpnet med løpsdagens eneste oppgjør på sandbanen. Reckless var tidlig å finne i tet, og der ble han løpet gjennom. På seks starter er det blitt tre seire og tre annen, og da hører det med at til historien at han ikke hadde vunnet før i start nummer 40. Sunny Sunday var meget positiv som annen.

- Jeg hadde tro på mine to i løpet. Reckless hadde gått sprint i de fire siste startene, men det gikk like bra på lenger distanse. Tror det skal være en del å gå på, for hun står jo ikke høyere enn 51 i formtall, sa Are Hyldmo. Alexandre Dos Santos satt på vinneren.

Priceless

Priceless var ti ganger i fjor blant de to beste. I amatørløpet viste hun gamle takter med en finish slik vi har sett så mange ganger før. Dermed kom den første årsseieren, og Sabine Langvad satt på vinneren.

- Priceless var min første vinner, så hun betyr litt ekstra for meg, sa Sabine. Trener Pål Nordbye kunne fortelle at den neste starten kom til å bli en finale om to uker.

Cockney Cracker

Cockney Cracker gikk stort sett hekkeløp i Frankrike i fjor. For en drøy måned siden vant han sikkert på Øvrevoll, nå ble det enda enklere.

- Jeg har meldt ham i Michelets Minneløp, og der tror jeg han kan passe bra. Det har vært litt stang ut en liten stund, men nå håper jeg vendepunktet kom, sa trener Cathrine Witsø Slettemark om vinneren som Marius Borgen Andersen red et fint løp på.

Backcountry

Marius ble også dobbeltvinner, da han satt på finalevinneren i V65. Backcountry avgjorde en hard strid med Golden Globe.

- Fleksible blinkers og en dyktig lærling gjorde nok utslaget, oppsummerte trener Henrik Engblom etter seier