Hurricane Red stormet frem

Skrevet av Birger Christensen,  14.07.2016
Artikkelbilde
Hurricane Red

Det var debut for Hurricane Red på Øvrevoll torsdag. Mot de beste hestene i Skandinavia imponerte han kolossalt. Jacob Johansen red et flott løp, og stjernen til Lennart jr  Reuterskiold sørget for den første svensktrente vinneren i Oslo Cup siden 2000 (Royal Crusade). Flotte vinnere var også Brownie og Appelina.

- Hurricane Red er allsidig, og jeg var ikke så bekymret for at han gikk på en ny bane. Han fikset det greit, og seieren ble klar, berettet Jacob.

- Det var fantastisk å komme til Øvrevoll når han presterte så bra. Visste jo at Jacob kjenner banen bra, så dette gikk jo flott. Etter Subaru Oslo Cup blir det trolig SOC (Scandinavian Open) på Klampenborg før vi er tilbake til Marit Sveaas' Minneløp, sa en strålende fornøyd Lennart jr Reuterskold.

Trippelen i Oslo Cup ble tatt av tre Derbyvinnere. Bokan var meget god annen, mens Quarterback fikset bronsen.

Brownie

Jacob Johansen brukte mindre enn en halv time før han returnerte til vinnerpaddocken. Denne gang med Brownie, som tok en flott seier i Polar Mile Cup. Trener Bent Olsen var dessverre ikke til stede, men Jacob var talefør.

- Brownie har slitt litt med nerver, men det begynner å løsne. Vant 2000 Guineas på Øvrevoll i fjor, så han liker banen godt. Han kjempet flott hele veien, sa Jacob. Berling og Guerre var resten av trippelen, så det ble ikke så mye til hjemmelaget som det pleier.

Appelina

Appelina hadde en flott sesong som toåring i fjor. Det har vært nesten et par ganger i år, men i Tattersalls 1000 Guineas ble det full klaff. Den første norske trenerseieren i løpet siden 2010 var velkomment. Dreamfyre og Karaliene fulgte nærmest.

- Det ble ikke så lett som det muligens så ut som, men det gikk bra til slutt. Er spent på Pas De Secrets i Derby  lørdag. Tar gjerne reprise fra i fjor, da Bokan vant, sa Jan-Erik Neuroth.

- Appelina har hatt litt utur så langt i år. Men nå gikk det bra. Morsomt med seier til et avkom av Appel au Maitre, mente pappa Wido Neuroth. Stall Perlen var enig i det, og lørdag kan det bli deres eierseier nummer seks i Derby på Jägersro.

Delacroix Darenne

Opptakten til årets første toårsløp ble dramatisk. Elione Chaves fikk seg et spark i benet og kunne ikke ri Rosewater og de øvrige rittene senere på dagen.. Deretter ble Silent Storm umedgjørlig og måtte strykes. Da de først kom i gang, var det jevnt første halvdel av løpet. Deretter dreide det seg om Wido Neuroths duo. Delacroix og Dardenne gikk hode-hode med førstnevnte som vinner. Etter mål fortsatte dramatikken, hvor det bare var så vidt at Sergio Alonso rakk å veie inn før fristen.

- Jeg har aldri opplevd det som skjedde etter mål. Men i løpet viste mine to at begge er talentfulle. Tror de skal hevde seg bra utover sesongen, sa Wido om hestene som begge eies av Stall EOS:

Rutalkingtome

Kvelden ble innledet met amatørløp. Rutalkingonme var god da han ble toer på St Hans-aften. Nå tok han steget opp på toppen av pallen med en fin seier. Jonna Larsson satt på ryggen, og hun trener også vinneren.

- Jeg så at jeg var favoritt i spillet, og da ble jeg nervøs. Men det gikk bra, akkurat som jeg hadde planlagt, sa en fornøyd Jonna  

Butterfly Effect

V65-spillet åpnet med en spennende finish. This is Bajas ledet lenge, men på målstreken kom Butterfly Effect farende ute i banen og snappet seieren. Nelson De Souza satt på vinneren, som er en av flere hester med flott form i konstellasjonen Cathrine Erichsen/IKC Racing.

Emmys Lane

Emmys Lane var tidlig fremme i V65-2. Ut på oppløpet valgte Carlos Lopez en innvendig reise, mens Caipirinha gikk ut og mistet kontakten med de fremste. I stedet spurtet Ponita voldsomt, og hun rakk nesten frem. For Emmys Lane var det tredje start på Øvrevoll i år og den andre seieren.

Red Turtle

Forrige gang Red Turtle startet på Øvrevoll, ble det en sikker seier med Carlos Lopez på ryggen. Nå gjentok historien seg, og det var seier nummer 18 for Carlos i år. At Red Turtle gikk et svakt løp på Bro Park i mellomtiden, var forklarlig. Da var alle stallhestene til Rune Haugen syke.

Viviannasdream

For en drøy uke siden vant Viviannasdream med nese. Torsdag gjentok han bedriften med nese til gode på Cekath. Marius Borgen Andersen red et flott løp slik han gjorde det i lunsjen.

- Dette var moro. Marius red iskaldt og imponerer meg. Og dette gir hesten selvtillit, sa trener Annike Bye Hansen