Nyhetsbrev januar 2016

14.01.2016
Artikkelbilde

Øvrevoll Galopp AS ønsker alle et riktig godt nytt galoppår.

 

Dirttrack banen

Dirttrack banen kan benyttes til daglig trening, men er enda ikke ferdigstilt. Vi har lagt ut ny sand på to tredjedeler av banen, men da den nye sanden hadde en høyere vekt pr kubikkmeter enn tidligere brukt sand, ble det produsert 1500 tonn for lite. Produksjon av denne sanden krever plussgrader og pr i dag er det produsert 800 tonn. Når det er produsert tilstrekkelig sand vil denne bli lagt ut og banen ferdigstilt, men som sagt så krever det noen dager med plussgrader. Når vi får det er vanskelig å forutse.  Rundt søndre sving og opp til veien på oppløpssiden er det lagt en midlertidig sandtype som vil bli fjernet når det er produsert nok av den nye sanden. Sanden vi nå har lagt på banen inneholder litt mer finstoff (kvabb) enn tidligere benyttet sand, og så langt ser det lovende ut når det gjelder dirttrack banen.

Vi vil også preparere gressbanen og indre bane for trening så snart det er mulig, men vi er avhengig av litt mer snø.

 

Servicebygg

Vårt nye bygg er under tak og arbeidet går framover. I henhold til planene skal det ferdigstilles i løpet av mai 2016. Vi har også utvidet paddocken noe, og den skal være klar til sesongstart.

 

Terminlisten 2016 - Spill

Terminlisten for 2016 er klar og ligger på www.ovrevoll.no. Som det framgår av listen er det nå avgjort at vi avholder løp torsdag ettermiddag istedenfor fredag i oktober og november.

Norsk Rikstoto har meddelt at det blir spill til alle løpsdager på Meydan i Dubai. Det er i gang fra og med i dag, torsdag 14. januar og man kan spille vinner, plass og tvilling i felles pott med franske PMU. Unntaket er i løp hvor det er satt opp reservehester.  I og med at det spilles i felles pool indikerer det en høy omsetning med store muligheter.  Første start på Meydan er vanligvis kl 16:00 norsk tid, og du finner nyttige linker på våre hjemmesider.

 

Proposisjoner

Arbeidet med proposisjonene for 2016 er i gang og vil bli publisert i god tid før sesongstart. Styret har besluttet at premiene skal økes med 5 % i 2016. Den endelige fordelingen er enda ikke klar.

 

Diverse

Det er publisert en ny Forbuds- og karenstidsliste på vår nettside. Den er gjeldende fra 1. januar og er også utsendt til alle trenere på mail.  Alle endringer fra forrige utgave er i rødt.

I 2015 ble det tatt 150 prøver i løpssammenheng. I tillegg ble det tatt et antall prøver i trening. Dette er det høyeste antall prøver tatt noensinne. Det var én positiv prøve og det gjaldt hesten Fil Rouge i løp på Øvrevoll  9. oktober. Vi fikk beskjed fra Veterinærinstituttet 22. desember at B prøven var sammenfallende med A prøven. Hesten Fil Rouge er derfor diskvalifisert og resultatet er endret i henhold til dette. Saken ble tidlig i januar oversendt til Skandinavisk Dopingkomite for utredning.

 

 Her er linken til gjeldende Forbuds- og karenstidsliste gjeldene fra 1.1.2016.

http://www.ovrevoll.no/Ovrevoll/NJ%20forbuds-%20og%20karenstider%20rev%20jan%202016.pdf

Galopsport.dk

 Galopsport.dk formidler nyheter fra Skandinavia og resten av verden. Du må nå ha et abonnement om du vil holde deg oppdatert, det koster 49,-/mnd - tegn ditt abonnement her: http://galopsport.dk/

Avl

Som kjent er det ikke krav til kåring av hingst, men fremdeles skal hingster som benyttes i avlen være godkjent av Norsk Jockeyklub. Har du hingst som skal bedekke ligger søknadsskjema på vår nettside:

 

http://www.ovrevoll.no/avl/Informasjon-til-hingsteholdere/hingster/

 

Godkjennelsen gjøres i form av en kvalitetsvurdering gjort av vår tidligere kåringskommisjon.

 

Foreløpig har vi oversikt over følgende hingster som er godkjent i avlen og oppstallet i Norge:

 

Oppstallet hos Maria Robertz

http://www.mrobertz.com/

Crocker Road (USA) og Deceptor (USA)

 

Oppstallet på Ekra Gård

http://www.ekra-gaard.no/

Sir Lando (GB)

 

 

14. januar 2016

Hans Petter Eriksen                                                                                                    

Adm dir

Norsk Jockeyklub/Øvrevoll Galopp AS