Norsk dominans på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  15.12.2016
Artikkelbilde
Niels Petersen og Wido Neuroth ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Den siste løpsdagen i skandinavisk galopp kommer på Bro Park søndag. Deretter er det pause i to uker, men allerede 1. nyttårsdag er det full fart igjen.

Norske to- og firbente har dominert stort også i Sverige i år. Eierne Stall Perlen AB, IKC Racing og familien E Nagell-Erichsen er på trippelen både på Bro og i Sverige totalt. De er knyttet tett til Wido Neuroth, Cathrine Erichsen og Niels Petersen, tre trenere som har tatt godt for seg i 2016. Niels, Wido og Cathrine blir nummer en, to og fire på Bro Park. I Sverige går Lennart Jr Reuterskiold foran om man legger til hesteeiernes bonuser. Ellers ville Niels og Wido tatt en dobbel også der.

Blant jockeyene blir Per-Anders Gråberg champion både på Bro og i Sverige. Onsdag tok han to seire i lunsjen, og dermed passerte han Elione Chaves. Spennende blir det for Ina Veronika Toverud. Therese Karlsson blir champion på Bro Park etter seieren onsdag. Men klarer Ina å vinne med Awesome Delight, blir hun svensk champion. Den muligheten tror vi er klart til stede.