Victor Kalejs og Hot Wing imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  18.08.2016
Artikkelbilde
Victor Kalejs. Alle bilder: ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Victor Kalejs ble en klar vinner av årets Heatherwold Cup. I det beste hekkeløpet ble vi mektig imponert over Hot Wing. Han blir ikke lett å beseire utover høsten. Ellers ble det en flott kveld for Knut O Arnesen

- Moro å vinne med Victor Kalejs. Med en så fin førstepremie var det vel verdt å ta turen. Vet ikke hvor sterkt dette feltet er, men min hest gjorde i hvert fall alt riktig, sa trener Roy Arne Kvisla. Han holder til på Bro Park utenfor Stockholm.

 

- Jeg kommer gjerne til Øvrevoll, men det må være gode hester som passer på banen, sa Roy Arne. Det hadde han tydeligvis nå. Carlos Lopez gjorde som vanlig ingen feil på ryggen av vinneren.

Camarina

En strykning og en bortvisning på storfavoritten Delacroix ga oss kun tre deltakere tilbake i det første toårsløpet. Løpet ble lett vunnet av Camarina, som Carlos Lopez fikk en lett jobb med.

- Jeg tror kanskje ikke at vi slår Delacroix, sa trener Cathrine Witsø Slettemark før løpet. Det behøvde hun ikke bekymre seg for etter bortvisningen, og da ble seieren meget klar. My Dancing Queen holdt greit følge

Hot Wing

Hot Wing er den nye hekkestjernen i Skandinavia. Den konklusjonen må vi trekke da eliten møttes på Øvrevoll torsdag. De andre var sjanseløse på oppløpet, men vi må gi honnør til Monfalcone. Han prøvde en røver i siste sving, og det var kun Hot Wing som klarte å ta igjen lederen. Henrik Engblom valgte Hot Wing foran Omoto Sando, og det var en riktig vurdering.

- Han viste at han er helt på topp igjen, og jeg tror han får en fin høst, sa Are Hyldmo. Hot Wing vant syv av ni løp i fjor, og den siste seieren er neppe kommet i år heller. Are Hyldmo er nå klar favoritt  

Lady Dylan

Forrige torsdag vant Lady Dylan et flatløp på Øvrevoll. Nå var det hekker i veien, men det affiserte ikke den dyktige hoppa. Hun lå foran hver meter og dro lett i fra på oppløpet.

- Vinner jeg dette løpet, blir jeg den første inder som vinner hekkeløp på Øvrevoll, sa Danny Patil før løpet. Og det er sikkert riktig, for det har aldri vært noen stor kontingent av indiske ryttere i Norge.

- Hun har startet aller mest over steeplechase i de siste par årene, men det fungerte bra på hekk også. Hun har aldri vært bedre, sa en fornøyd trener Are Hyldmo etter seieren. 

Prawda

- Jeg har litt tro på Prawda i dag. Sist var banen for tung, og etter en jobb tidligere i uka sa Nelson De Souza at vi vinner i dag, berettet trener Knut O Arnesen. Dermed ble det seier nummer to for Prawda i år, og begge har vært etter en tett strid. En snau halvtime senere ble det ny knepen triumf med Fleckenzen.  Knut er også deleier på toårige Camarina, så dette var en fin kveld.

- En flott kveld. Må få berømme Marius Borgen Andersen, som rir fantastisk bra. Trodde vi hadde tapt knepent mot Prince Field, men i kveld gikk alt den rette veien, avrundet Knut.

Fleckenzen

Panama Jack

Liz-Marie Åkerberg kom ens ærend til Øvrevoll med Panama Jack. Det var lurt, for han avgjorde en kamp mot Miltonia på de siste meterne. Sara Slot ga vinneren en liten pust, men kom tilbake oppunder mål.

DRamatic Act

V65-5 sto mellom to hester som har langt flere annenplasser enn seire. Mest krutt i finishen hadde Dramatic Act, som Nelson De Souza red slik han bør ris. Kom frem innvendig og var først på streken til årets første seier. Arne O Karlsen trener vinneren, og Dramatic Act mangler nå mindre enn 80 000 på å nå millionen.

 

Amatørløpet avsluttet kvelden. Det endte i en tett strid mellom Backcountry og Ares, med førstnevnte som vinner. Henrik Engblom fikk dermed både trener- og rytterseier, mens Philip Scott Sønsteby fikk full klaff etter et sterkt ritt. Det var Philips første seier på Øvrevoll i år, men sikkert ikke den siste.

Backcountry