Supertorsdag på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  01.08.2016
Artikkelbilde
Giftorm, foto Svensk Galopp

En løpsdag i Dubai i forkant av Dubai World Cup kalles supertorsdag. Kommende torsdag er en norsk vri av supertorsdag. Maken til flott meny. Aller mest gleder vi oss til Gruppe 3-løpet Polar Cup.

 

Løpene torsdag vises direkte på VGTV. Direktelink: http://trav.vg.no/ .

Løpene kan også følges fra Danmark og Sverige. Sendingen ligger så ute i 12 timer etter løpene.

I år er det 15 år siden det første gruppeløpet ble avholdt på Øvrevoll. Da vant Waquaas, ridd av Gunnar Nordling i Polar Cup. Gledelig er det at vi i år får besøk av to engelsktrente hester. Det er som alltid vrient å sette inn hester fra land utenfor Skandinavia mot våre beste, men vi tror mest på de hestene som kjenner Øvrevoll. Aller fremst setter vi Giftorm. Fredrik Reuterskiöld tar med seg sin stjerne, og kanskje gjør han som bror Lennart for tre uker siden. Da vant Hurricane Red, nå kan det bli ny gruppeseier til familien. Giftorm var i hvert fall knallgod da han blåste forbi Let'sgoforit i siste start.

De tre sterkeste norske håpene er Easy Road, Ragazzo og Silver Ocean. I fjor vant Easy Road med nese foran Silver Ocean, mens Ragazzo gikk til topps både i 2013- og 14. Vi ser for oss et toppløp og gleder oss stort til å se våre beste hester på 1370 meter på gresset.

To flotte hoppeløp blir vi også servert. Toåringene skal ut i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. I fjor vant Karaliene, som tirsdag møter Dolly Dagger og andre topphopper på Bro Park. Cathrine Erichsen kan vinne på ny med Lady on Ice, som gjorde en bra debut. Men en annen Lady, nemlig Lady Of Course, har allerede vunnet to ganger og blir trolig favoritt. Wido Neuroth har for øvrig vunnet løpet fem av de siste ti gangene, og Séraphine kan muligens fikse en ny seier.

I Lanwades Stud Stakes får vi et revansjoppgjør fra 17. mai, der Hoku slo Icecapada. I tillegg kommer Miss Rebel ut. Hun skal normalt få det tøft mot de to favorittene, men gang på gang imponerer hun oss. Også Diana Lady er vi spente på. Normalt er hun forbedret fra Øvrevoll-debuten. Det er ikke så store felt i disse to hoppeløpene, men kvaliteten er høy.

Torsdag får vi også flere av Derby-kandidatene for siste gang før Derby. Our Last Summer er favoritt i hovedløpet 28. august, og slik vi ser det, er Ruler Of Course og Bostar verst imot. Etter Derby Trial vil vi forsøke oss på en totalvurdering av Derbyfeltet, men det skal vi komme tilbake til.

 

 

Vi har tatt en prat med Niels Petersen, som har en travel uke. Tirsdag er det Bro Park, torsdag på Øvrevoll, mens danskene har sin store helg 6. og 7. august. Da er det Scandinavian Open lørdag, mens Derby er hovedløpet søndag. Denne saken hvor Niels vurderer hestene vil ligge på nettet fra tirsdag.

 

 

 

 

I år er det 20. gang Polar Cup ris på Øvrevoll. Den eneste hesten med to seire, er Ragazzo. Han vant både i 2013 og 2014 og kan torsdag sikre seg en historisk trippel. Både Easy Road og Silver Ocean kan klare sin andre seier, og den nevnte trioen er med i striden.

Dagens quiz (svar under) er følgende: Hvilken jockey er den eneste som har vunnet to seire i Polar Cup?

Blant trenerne har Rune Haugen flest med tre seire. Wido Neuroth, Cathrine Erichsen, Annike Bye Hansen og Niels Petersen står med to triumfer, så fordelingen har vært god.

Så svaret på quizen med et kanskje noe overraskende svar: Manuel Santos vant den første utgaven av Polar Cup i 1997 med Troon. Han satt også på Alyshakeys i 2010. Broren Luis seiret for øvrig i 2007 med Hovman, som ga rekordoddsen for løpet,39.90.