Redaksjonelt derbydagen

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2016
Artikkelbilde
Easy Road og Ragazzo

Løpsdagen søndag kan følges direkte her: http://trav.vg.no/
Løpene kan også følges fra Danmark og Sverige.
Sendingen ligger så ute i 12 timer etter løpene.

Longines Ladies Cup sponset av Urmaker Bjerke

Morsomt at de kvinnelige amatørrytterne får æren av å åpne ballet. I fjor vant Dina Heggum på Jouye, mens Nora Hagelund Holm vant for to år siden med Oaksana. Begge har sjansen igjen, men med 15 startende, blir det knallhard kamp om posisjonene. Bushfighter har to strake seire, og Ina Veronika Toverud er en lovende amatør i fremgang. To strake har også Fleckenzen, og Kate Alvesparr gjør det bra i Sverige. Vi vil advare litt for "gamlingen" Mohikan, som ikke har vunnet i år. Han leder neppe ut på oppløpet, men med hjelp av Josephine Chini passerer Mohikan de fleste på oppløpet. Kanskje alle

 

Sundt Air Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

Rutine er ikke det vi tenker på når vi ser på listen over hestene i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer. I fjor vant Appelina, som er i kulltoppen i år. I år satser vi på helsøsteren Singar, som imponerte voldsomt på oppløpet i siste start. Danny K har to seire på like mange forsøk, og han slo gode toåringer på Klampenborg. Delacroix imponerte i årets første toårsløp, men sist ville han ikke gå inn i startboksene. Aconcagua er en flott toåring, og hans mor Alight vant sprintløpet på Derbydagen for fem år siden. Foreldrene til Symbol In The Sand var også begge blant det raskeste som har løpt på banen. 

 

Waba Gruppens Sprintløp

Fra dette løpet starter til hestene er i mål, tar det litt over 50 sekunder. Starten finner sted helt syd i banen, og så går det rett frem hele veien til målstreken. Dette er banens raskeste hester, og trolig vil både Easy Road og Ambiance være blant de siste når løpet passerer 500 meter. De to tåler imidlertid best å holde farten, og så spørs det om noen av tethestene makter å holde unna. Easy Road vant løpet i fjor og ble kåret til årets hest på Øvrevoll. Old Fashioned og Wootton's Walk kan nå målstreken først. Uansett er dette hestesportens Formel 1, så vi anbefaler at du følger med når løp 3 går av stabelen.

 

Emirates Derby Mile

I Emirates Derby Mile møter du hester som har vært meldt til Norsk Derby. Enten har trenere og eiere funnet ut at 1600 meter er en bedre distanse enn 2400 meter, eller de regner med at motstanden er enklere i dette løpet. En slik hest er Dreamfyre. Hun var veldig god i 1000 Guineas over nettopp 1600 meter, mens 2160 meter sist ble for langt. Halvparten av de startende er hopper, og Aife er kanskje den beste hoppa sammen med nevnte Dreamfyre. Rock Dancer blir nok ganske mye betrodd. Klarer han distansen blir han farlig, men vi er inne på at han er best rundt 1200 meter.

 

San Pellegrino Løp

Her er vi fremme ved løpet hvor svenskene sier "blunda och peka". Andre muligheter er den kjekkeste jockeyen, den fineste drakten eller et lykketall. Skal man prøve å være saklig, kan Cockney Cracker og Jumeirah være en mulighet. 11. august ble løpene flyttet fra gress til sand, og da leverte de svakere innsatser i løpene før på gress. Særlig er forskjellen stor på Jumeirah. Han gikk fra 4. plass i Oslo Cup til klar sisteplass på sanden. Men som sagt er det krevende. Hvorfor ikke Heavenly Spiced, som har Carlos Lopez på ryggen. Sist de opptrådde sammen, ble det seier.

 

Moods of Norway Løp

I fjor på Derbydagen vant Lord Of Trouble foran Daydream Believer. Det er ikke umulig at de er langt fremme denne gangen også, for det er to hester som alltid gjør sitt beste. Red Turtle viste sist at han er klart best på gress. På det underlaget har han tre seire på Øvrevoll i år, og vi tror det kan være mer å gå på. Split Personality leverer gode løp, men seiersviljen er ikke fremtredende. Palermo er blitt ti år, men har møtt eliten i flere år. Har bare startet to ganger i år, men på sitt beste vinner han dette løpet på formtall 84. Dramatic Act vant sist og har ikke fått tillegg for seieren. Som man skjønner, dette er åpent.

 

Erik O Steens Memorial

Erik O Steen er en av de viktigste personene i norsk galoppsport, Det er de beste hoppene som hedrer hans minne, og førstepremien er på flotte 200 000 kroner. Icecapada har faktisk ikke vunnet i år, og det er mye snakk om at hun ikke er like god på Øvrevoll som i Sverige. Men med seier i Derby Trial og annen i selve Derby, er hun utvilsomt god også på hjemmebane. Vi synes det er morsomt at Wido Neuroth tar ut treåringene Angel Love og Lady Marma. Det er sjelden det starter treåringer i løpet, og det gir et mål på hvor god årgangen er. Diana Lady står flott til. Mulig tar vi feil, men de to løpene på Øvrevoll har ikke vært imponerende.

 

Bærum Kommune Løp

Vi venter til siste løp med å lansere løpsdagens luring. Miss Alicia ble fjerde i siste start. Bak den plassen skjuler det seg en sterk prestasjon. Betingelsene var knallharde, og prestasjonen ditto sterk. Fikser hun Øvrevoll, tror vi på seier. Julien Delamare vant på Derbydagen i fjor, 1370 meter på gresset er perfekt for ham, så han virker farlig. Butterfly Effect var en topp toåring, er på vei tilbake. Vi advarer også litt for Mestre dos Magos. Spurtet sterkt i nest siste start, også for ham er distanse og underlag det rette. Fire treåringer er med, og nettopp nå begynner de yngre å hevde seg mot mer rutinert motstand.