Quarterback vant SOC

Skrevet av Birger Christensen,  08.08.2016
Artikkelbilde
Quarterback (Arkivfoto)

Quarterback vant SOC

 

Etter en fantastisk avslutning lyktes Quarterback å knipe seieren i Scandinavian Open Championship. Overraskelsen Inaya ledet til det siste galoppslaget, men etter en sterk finishridning av Jan-Erik Neuroth nådde Quarterback målstreken fremst.

- Utrolig deilig. Jeg så at Quarterback ikke trivdes på banen. Det gikk litt hit og dit, og da han lå sist ut på oppløpet, tenkte jeg at nå var det kjørt. Men det gikk unna på oppløpet, og jeg må virkelig berømme Jan-Erik som ga alt for seier, sa en svært fornøyd trener Rune Haugen.

- Nærmeste plan for Quarterback nå blir Marit Sveaas' Minneløp om tre uker. 1800 meter kan være litt kort, men det er en svært krevende distanse på Øvrevoll. Deretter blir det trolig Stockholm Cup, og så får vi se utover høsten, fortalte Rune. Jan-Erik Neuroth ble for øvrig så glad at han hoppet av vinneren og gikk ned på kne og fridde til sin Kristin.

Bank of Burden (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) gikk et fenomenalt løp til tredje. Matauri (Elione Chaves) fra samme stall endte på sjette, kun halvannen lengde fra seier. Danny K, med samme eier, trener og jockey som Bank of Burden, gikk til topps i Skandinavisk Opdrætningsløb. Dermed ble det en flott lørdag for de norske farger i København.