Our Last Summer stor favoritt

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2016
Artikkelbilde
Our Last Summer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Helt siden Our Last Summer lekte med konkurrentene på Øvrevoll 17.mai, har han vært favoritt til å vinne Scandic Norsk Derby. På Øvrevoll har han siden vunnet 2000 Guineas og Derby Trial, og dessuten ble han nummer seks i Tysk Derby. Nå er det opp til bevis, og søndag må alt være i orden.

Presentasjon av Derbyfeltet 2016, klikk HER

Det er nok av store favoritter som ikke har vunnet Derby. Mest kjente er kanskje Noble Dancer, som tapte for superhoppa Misty, og Wildvogel, som mildt sagt var uheldig da det gjaldt som mest. Sistnevnte ble trent av Wido Neuroth, og da ble det sagt at Wido aldri kom til å vinne et Derby. Den uttalelsen kan man kalle bortebom, for siden den gang har veteranen vunnet Derby 20 ganger. Seks ganger er det blitt seier på Øvrevoll, og den syvende kan komme søndag. Han har tre gode sjanser, mens Niels Petersen har fire kandidater. Mye tyder på at en av de to nevnte trenerne har vinneren i Norsk Derby 2016.

 

I tillegg til Our Last Summer, som trolig vil stå i rundt 2 i oss, har Niels Ruler Of Course, Busybeingfabulous og Marlborough til start. Etter annenplassen i Derby Trial, blir Ruler Of Course annetvalg. Han vant Vinterfavoriternas Pris i fjor, slik Derbyvinnerne fra de to siste årene, Eye In The Sky og Quarterback gjorde. Niels har vunnet Derby i 2010, 2012 og 2014, og fortsetter han tendensen, blir det gevinst i år.

 

Wido Neuroth har vunnet Dansk Derby to ganger og den svenske utgaven imponerende 12 ganger. Sist gang var i fjor med Bokan, den første jockeyseier i et Derby for Jan-Erik Neuroth. Det er syv år siden det ble seier i et Derby på hjemmebane for Wido, da med Touch of Hawk. Trioen Gideon, Pas de Secrets og Bostar er alle sterke kort. Sistnevnte vant kriteriet i fjor, og det er kun Valley Chapel i 1999 som har tatt kriteriet og Derby de siste 67 årene. Vi tror mest på Gideon, som har en giftig spurt om han ikke brenner kruttet for tidlig.

 

Derbyfeltet teller ingen hopper. Seks hingster og ni vallaker er med. Ni hester er brune, men Our Last Summer har mørkebrun som farge. Ekstra spennende blir det for Elione Chaves. Han vant på Svensk Derby på Jägersro i 2013 med Hurricane Red, men mangler en seier i Norsk Derby. Vi tror den kommer på søndag.

 

En kamp i kampen er forbeholdt de norskoppdrettede hestene. Lifeofbryan, som er blitt berømt siden både faren Appel au Maitre og moren Theatrical Award har vunnet Derby, er favoritt til bonusen på 118 750 kroner. Fire av de fem norske får penger, og det inspirerer.

De norske trenerne dominerer. Kun Cabanac og Sea Commander er trent i henholdsvis Danmark og Sverige. Det er to gode hester, men er de gode nok? I så fall blir det første gang på over 20 år uten norsk seier.