Our Last Summer en stjerne

Skrevet av Birger Christensen,  28.08.2016
Artikkelbilde
Our Last Summer. Stefan Uppstrøm

Det er ingen tvil. Our Last Summer er en stjerne. Trolig har vi ikke sett så mange bedre treåringer på Øvrevoll. Måten han avgjorde Scandic Norsk Derby på var intet mindre enn imponerende. Bak vinneren fulgte Pas De Secrets, Cabanac og Ruler of Course opp med flotte løp, men Our Last Summer var i en egen divisjon.

 - Jeg var annen i Derby i 2011 med Manchester. Da ble jeg slått av Without Fear og Nils Petter Gill. Nå hadde vi hest sammen, og det er en strøm av vakre følelser som går gjennom meg, sa deleier Wibecke Nagell-Erichsen.

- Han sto i 14 for 10 i odds, og det synes jeg var alt for lavt. Men med fasit i hånd, var det riktig at han var mye betrodd. Han er nok helt sikkert ett av de største talentene jeg har hatt, sa den andre deleieren Nils Petter Gill.

Det har vært litt press, men jeg visste at jeg hadde en flott hest, sa Elione Chaves. Dette var hans første Derbyseier på Øvrevoll, men står med en seier med Hurricane Red på Jägersro.

- Jeg er først og fremst lettet. Alt skal klaffe når det gjelder, og det gjorde det. Vi får snakke om å gå til Stockholm Cup, men senere blir han en av hestene jeg tar med til Frankrike på en gjestelisens. Nå tar jeg meg et glass champagne i kveld, ellers blir man så sliten av en Derbydag, at det ikke er så mye krefter til å feire, sa en tilfreds trener Niels Petersen. Dagen begynte ikke så bra, men med Icecapada og Our Last Summer i boet, var det helt ok.

Pas De Secrets ble toer og var best i Neuroths trio. Han avsluttet sterkt, helt klart hans beste prestasjon. Cabanac ble treer, og sammen med seieren til Brownie, ble det en god dansk dag.