Oaks til Angel Love

Skrevet av Birger Christensen,  15.08.2016
Artikkelbilde
Angel Love. Foto: Svensk Galopp

Angel Love forsvarte favorittstempelet i Svenskt Oaks på Jägersro søndag. Spenningen dreide seg i stor grad om Jan-Erik Neuroth skulle få åpning på oppløpet. Han satt stengt innvendig, men fant luken i tide. Dermed kunne Wido Neuroth og Stall Perlen juble. Wido tok Oaks-seier nummer fem i Malmø, de tre siste har vært for Bente og Magne Joranger. La Zona og Amie Noire er de to foregående, den siste med Jan-Erik på ryggen for to år siden.

- Jeg var litt nervøs en stund, men det løste seg jo. Trolig blir neste start på Derbydagen hvor Angel Love vil møte eldre hester, berettet Wido. Førstepremien i Oaks var på pene 400 000 kroner. Ocean Mist og Lady Marma gikk fine løp til fjerde og femte.

Altamiraløpning er kortutgaven av Oaks med 200 000 i førstepremie. Det gikk alt for fort i front, og duoen Imala og Nerissa gikk fra baktropp til tet på slutten. Nok en gang ble det seier til far og sønn Neuroth, da Imala var sterkest i finishen. Stall EOS fikk noe å juble for, og det er morsomt å se hvor god Jan-Erik Neuroth er til å beregne tempo. Make Way for Kay (Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) var god tredje foran IKC Nightingale.

Duke Derby (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) har trolig aldri vært bedre. Mot siste sving i 3200 meter lange Jägersro Cup forsvant Derbyvinneren fra 2014 i fra feltet. Nå har han tatt tre strake, og i hvert fall på sand er han nå helt i eliten. Seieren innbrakte 100 000 kroner.

Lady on Ice (Cathrine Erichsen/Nelson De Souza) gikk et flott løp i toårsløpet Lambada Cup. Det ble en annenplass bak Trickbag, og Lady on Ice fikk 100 000 for den jobben.

Bilder fra løpene kan du laste ned gratis HER