Niels og Bent på topp

Skrevet av Birger Christensen,  31.08.2016
Artikkelbilde
Niels Petersen og P-A Gråberg. Foto: Jon Franklin

Derbydagen er historie, og nå gjenstår det 12 løpsdager i sesongen 2016. Når det gjelder championatet for trenerne, er det pengene som teller. Listen toppes nå av to "danskoppdrettede". med Niels Petersen og Bent Olsen på de to første plassene. Niels vant søndag med Our Last Summer og Icecapada, samt en tredjeplass i Marit Sveaas' Minneløp med Bank of Burden. Han er på full fart mot sitt sjette strake championat på Øvrevoll.

Statistikker oppdatert etter derbydagen finner du HER.

Oppsiktsvekkende er den sterke innsatsen til Bent Olsen. Søndag fikk han en ny suksess med Brownie, som etter seieren i Marit Sveaas' Minneløp er banens mestvinnende firbente i år. Den stillingen kommer han til å holde sesongen ut. Tredjeplassen til Cabanac i Derby og to seire på to starter med Hoku bidrar også godt. De to som vil gi Bent kamp om annenplassen, er Wido Neuroth og Cathrine Erichsen. Trolig vil de passere Bent, da de nok kommer til å ha vesentlig flere starter på de gjenstående løpsdagene. Vi tar også med Lennart jr Reuterskiold, som er høyt oppe med sine to starter med Hurricane Red.

 

Blant jockeyene har nå Carlos Lopez kommet opp i 27 seire. Alt tyder på at han tar sitt tredje strake championat og det fjerde totalt. Kanskje kommer han opp i over 40 seire før sesongen er omme? Nelson De Souza gjør det bra hele tiden, og gledelig er det at Jan-Erik Neuroth og Marius Borgen Andersen følger opp. Sistnevnte har planer om å dra til sydligere breddegrader, men ligger like fullt an til å bli best blant lærlingene.

 

Gina Mathisen har hatt en flott sesong som amatørtrener. Etter at Arne O Karlsen har tatt tittelen flere år på rad, er det trolig snakk om et sceneskifte. Forspranget er trolig stort nok til at Gina vinner. Men uansett finner vi nok vinneren i Vestfold.

 

Championatet blant amatørrytterne blir avgjort i amatørløpene på Øvrevoll. Dina Heggum har vunnet fire amatørløp i år. Dermed er hun klar favoritt til å bli mestseirende i år. Ina Veronika Toverud har to vinnere og flere annenplasser, så hun er nærmeste utfordrer. Philip Scott Sønsteby tok nylig sin første for året på Øvrevoll, men har mange annenplasser. Silja Støren har vunnet flere løp i Sverige i år og et proff-løp i Norge, men har ennå ikke vært i vinnerpaddocken etter amatørløp på Øvrevoll. Det vil hun sikkert gjerne rette på fortest mulig.