Iecapada imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  28.08.2016
Artikkelbilde
Icacapada. Alle bilder ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det mest verdifulle løpet etter Derby og Marit Sveaas' Minneløp var Erik O Steens Memorial. Kun syv hester kom til start, og favoritten Icecapada var suveren. Neuroths treåringer Angel Love og Lady Marma ble annen og fjerde med flinke Caitling mellom seg. Det synes vi var mer enn godkjent.

- Vi valgte å gi Icecapada et fritt løp, og hun gikk alene langs railen. Det løste hun flott, og over litt distanse er hun nok bedre på Øvrevoll enn på kortere løp, konkluderte trener Niels Petersen.

Dette var et løp det er stas å vinne, sa en godt fornøyd eier Nils Petter Gill. En halv time senere sto Derby for tur.

Aconcagua

Aconcagua hadde trener Cathrine Witsø Slettemark stor tro på i forkant av Skandinavisk Mesterskap for toåringer. Det hadde hun all grunn til, for han tok teten og ledet hele veien.

- Jeg hadde tro på ham i dag, men var selvsagt spent på om han kunne slå gode hester som Danny K og Delacroix. Men han var så god som jeg håpet, så nå blir det spennende fremover, fortalte Cathrine. Carlos Lopez red som vanlig et godt ritt, og han er dessuten deleier i vinneren. De øvrige eierne hadde aldri eid hest før. Sponsorene flyr høyt, Aconcagua er verdens høyeste fjell om du ikke er i Asia, og nå kan kretsen rundt vinneren sikte høyt.

Danny K ble toer etter en litt dårlig sving, mens Priceless Love gikk flott til tredje. Wibecke Jegard er eier, trener og oppdretter av den fine hoppa.

Ambiance

Et jevnt og herlig sprintløp fikk vi oppleve i Waba Gruppens Sprintløp. De siste 100 meterne sto det mellom Ambiance og Molamento i en innbitt strid hvor Elione Chaves og Carlos Lopez kjempet hode-hode. Ambiance fikk seieren, og det ble dobbeltseier til Sverige.

- Ambiance gikk to flotte løp i Tyskland, og jeg vet at han er rask. Jeg regnet med at det skulle bli jevnt, og jeg er veldig glad for at han kunne vinne. Nå skal vi feire litt, sa trener Katharina Stenefeldt.

Easy Road hadde solid toppvekt, og tredjeplassen var det ingen grunn til å skamme seg over.

Dreamfyre

- Vi meldte Dreamfyre til Derby, og etter hvert skjønte vi at det ble Emirates Derby Mile over 1600 meter som var aktuelt. Hun har vært problematisk i startboksen før, og det er bare å takke startbokspersonellet for en flott jobb. Cathrine Erichsen var glad for seieren i Derbyets korte utgave, men både hun, eier og jockey Nelson De Souza var bekymret før Dreamfyre valgte å gå inn i startboksen.

Det er mange gode treårshopper i Skandinavia i år, men nå slo Dreamfyre også hingstene. Det ser lyst ut foran en høst med flere fine oppgaver.

Fleckenzen

  Knut O Arnesen har draget på Ladies Cup på Derbydagen. Han hadde vinneren i fjor, da Jouye gikk til topps. Nå var det Fleckenzen som spurtet forbi Ash Hill Towers.

- Det går veldig bra på stallen for tiden. Dette var den tredje strake seieren for Fleckenzen. Jeg visste at formen var fin, men det var sterkt av Kate Alvesparr å vinne i sitt første ritt på Øvrevoll,sa Knut.

- Jeg har planer om å bli lærling. Når sesongen på Jägersro er over, tenker jeg å dra et par måneder til Australia for å lære mer. Så får vi se hvordan det blir, sa Kate. Å vinne løp på den norske Derbydagen var uten tvil en stor opplevelse. Kate fikk også et flott armbåndsur som vinner av Ladies Cup.

Heavenly Spiced

I V65-starten ble det en populær seier til Heavenly Spiced og Carlos Lopez.

- Jeg sa før løpene at han er min beste sjanse for dagen. Derfor var det hyggelig at vi kunne innfri. Det gikk alt for fort i front, så Carlos red heller der hvor det er viktigst at det går fort, sa en fornøyd trener Hallvard Soma. Heavenly Spiced årsdebuterte så sent som 14. juli, men nå var alt i orden.

Palermo

Vi hadde ganske god tro på Palermo med formtall 84. Vår outsider gikk tidlig til tet, og derfra kontrollerte han feltet helt til mål.

- Jeg er ikke så overrasket, sa eier og trener Cathrine Erichsen. Han har vært klart høyere i formtall før, og nå med et par løp i kroppen var det tid for gevinst. Dette var Cathrines andre seier på Derbydagen.

 

Alle gode ting er tre, og i det aller siste løpet på Derbydagen ble det seier nummer tre for Cathrine Erichsen og den andre for Nelson De Souza. Butterfly Effect vant enkelt, og han er i sitt livs beste form. Den flotte Derbydagen var til ende, og også omsetningen var fin. I forhold til i fjor var det god økning på V-spillene.

Butterfly Effect