Heatherwold og hekkeløp

Skrevet av Birger Christensen,  15.08.2016
Artikkelbilde
Omoto Sando

Først møter vi to løp med hekker på Øvrevoll torsdag. Deretter kommer toåringene i fokus. The Heatherwold Cup er nest etter kriteriet normalt det viktigste toårsløpet i sesongen. Kanskje blir det ikke slik i år med relativt få hester. Men spennende blir det likevel.

Litt overrasket er vi over at kun fem hester kommer til start i The Heatherwold Cup. Av disse er to debutanter, hvor topphesten Amie Noire har fått en venninne som har gått fra svart til rød. Mange, ikke minst kretsen rundt Amie Rouge, vil følge nøye med denne debuten. Blir det like bra som for Amie Noire, er det ingen grunn til å klage. Trouble of Course blir trolig favoritt etter en klar seier på Bro Park, men dette er et felt som ikke er enkelt å spå utfallet av.

Også det andre toårsløpet vekker interesse, og det er bra at flere av de unge kommer ut i løpsbanen. Det er fine premier å løpe om når det nå går mot høst.

 

De to første løpene torsdag er som nevnt ovenfor hekkeløp. Kun et hekkeløp er blitt avholdt på Øvrevoll så langt i år, og da er det positivt at i alt 15 startende prøver seg nå. Blant flere i løp 1 gjelder det at de ikke har så stor rutine over hekkene, mens andre har rukket å bli garvede springere. Eliten over hekk består ikke av så veldig mange firbente, så et talent kan fort være med blant de beste.

Løp 2 er en liten perle. Are Hyldmo mønstrer Omoto Sando og Hot Wing, mens Tor Wiggo Ellefsen stiller med sin duo Monfalcone og Well Fitted. I tillegg Sommerville, som har vunnet det hekkeløpet som er blitt arrangert i år, og vi har selvsagt ikke glemt Calvados. Han kommer fra en sterk innsats i Tyskland og har hatt mange fighter mot Omoto Sando. De to "gamlingene" holder stilen, og vi gleder oss stort til dette løpet.

 

Etter at toårsløpene og hekkeløpene er ferdige, blir det spillemessige utfordringer. Heller ikke denne gang tror vi på småpenger. Velkommen på Øvrevoll ti dager før Derbydagen.