Hallvard har håpet

Skrevet av Birger Christensen,  03.08.2016
Artikkelbilde
Lifeofbryan og Appelina

- Jeg har aldri trent en hest som har vært nevnt blant favorittene i et Derby før. Jeg bare gleder meg, men blir nok litt nervøs når Dansk Derby nærmer seg. At jeg fikk med Justin Case i løpet sammen med Lifeofbryan, var ekstra stas.

Hallvard Soma har trent hester i mange år. Men en Derbyseier har liksom ikke vært tema. Før nå. Mye omtalte Lifeofbryan, som folk hadde hørt om før han ble født, er nå blant favorittene i søndagens Derby på Klampenborg. Grunnen var at Theatrical Award ventet føll i 2013 etter Appel au Maitre. Sistnevnte vant Norsk Derby i 2007 og Marit Sveaas' Minneløp i 2008. Theatrical Award vant de samme to løpene i 2008 og 2009, så forventningene til Lifeofbryan var selvsagt høye. Han har til nå startet fire ganger på gress og vunnet alle, sterke tall. Men nå er det opp til eksamen. Derbyfeltet er godt i år, bedre enn Dansk Derby har vært på flere år.

- Vi reiser ned fredag, og han får gått en runde rundt banen lørdag morgen. Jeg vil ikke tippe noe spesielt utfall, det er bare kjempegøy å være med blant de beste hestene i et Derby. Lifeofbryan er veldig speedig, mens Justin Case holder farten hele veien. Blir tempoet høyt, kan også han kjempe langt fremme, avrunder Hallvard.

Også Niels Petersen og Wido Neuroth har hver sin duo til start i Derby. Suspicious Mind, Marlborough, Appelina og Red Zeppelin utgjør en sterk kvartett, så håpet om en norsk Derbyseier er berettiget.

- Ikke glem Marlborough, sier Niels. Han har vært matchet mot Dansk Derby i hele år, og han står distansen.

Eier og oppdretter av Appel au Maitres beste avkom i de tre skandinaviske Derby-løpene i 2016 kan vente seg bonus; 75 000 NOK til eier og 25 000 NOK til oppdretter, uansett plassering i løpene.

 Scandinavian Open er hovedoppgjøret lørdag. Her skal Bank of Burden og Matauri ut fra Petersens stall. Dessuten gjør fjorårets norske Derbyvinner, Quarterback til start for Rune Haugen. Han får muligheten for revansj fra Oslo Cup, der Hurricane Red var for sterk. Sistnevnte blir trolig favoritt, til tross for sterk motstand.

Last ned programmet HER

 

Under våre linker finner du nettsted som viser løpene.