Generalprøve for galoppen

Skrevet av Birger Christensen,  18.08.2016
Artikkelbilde
Fredde

Torsdag er det generalprøve foran den store Derbydagen søndag 28. august. Kvaliteten på løpene er rimelig nok ikke den aller høyeste så nær den store dagen hvor alle stjernene er på plass.

Som vanlig går alle løpene på sandbanen. Gresset skal pleies på beste måte frem til søndag, og i tillegg er det fint for hestene som gjør det best på sandbanen å få en full løpsdag. I de tre første løpene er det hester med formtall over 70. Deretter synker nivået, men det er viktig at hester med lavere formtall også får sine tilbud. Det er tross alt betydelig flere hester med formtall rundt 50 enn omtrent 90.

 

Luckyreno blir vår favoritt i det første løpet. Han tok for et par år siden tre strake seire på banen, og løpet sist på Bro Park var positivt. This is Bajas har vunnet tre løp i år og har vist stor fart. I de par siste startene har det ikke gått like bra, og nå lurer vi på om formen er konservert. De tre øvrige i feltet har startet lite det seneste året, men de kan mye på sitt beste.

V65 åpner med et noviseløp, som betyr at hestene kan ha maksimum en seier fra før. Her mener vi at duoen Miss Kickoff og Iona bør rekke på kupongen. Det kommer flere vriene løp utover som krever flere streker. Fredde vant på denne løpsdagen i fjor og liker seg på sandbanen. Men dette løpet i V65-2 er åpent, og vi tror det kan være lurt å gardere.

Vi finner vår banker i V65-finalen, som også er V4-finale og DD-2. Dubai Next ser ut til å like løp over distanse på sandbanen, og motstanden ser overkommelig ut. Vi tror på seier, selv om Dubai virker ganske langt unna.

 

Da ønsker vi velkommen til torsdag. Og har du ikke gjort det alt, må du sette et stort kryss i almanakken for søndag og Derbydag.