En rask Bajas

Skrevet av Birger Christensen
Artikkelbilde
This Is Bajas

Kveldens første løp endte i en sikker seier for This is Bajas. Teten ble erobret , og han holdt sikkert unna for en positiv Sweety. Hallvard Soma trener vinneren, som hadde Carlos Lopez som makker. Dette var årets fjerde seier, og ingen firbente har vunnet flere løp så langt i år.

- Han er best i front, så det gikk etter planen. Formtallet stiger, men han holder fint følge oppover, sa Hallvard. Søndag har han Lifeofbryan i Derby, en spennende start

Arctic

V65 startet med en sikker seier for Arctic. Hun gikk et fint løp på finaledagen i fjor, men startene i år hadde ikke vært noe å skryte av. Nå var Arctic tilbake i slag, og seieren ble sikker. Rafael De Oliveira var tilbake på Øvrevoll, og årets første seier kom på direkten.

- Jeg er litt overrasket over at han skulle stå hjem på 1750 meter. Men positive overraskelser er bare bra, sa trener Niels Petersen. Søndag har han 21 hester starterklært, og det er bare å glede seg.

Meanttobeme

Meanttobeme har gått flere fine løp på Øvrevoll. Nå kom seieren, etter en innvendig reise. Vanessa Ryall fikk sin andre seier på Øvrevoll, og Isidro Vergara var positiv på forhånd.

- Jeg hadde god tro på henne, for hun tapte knepent i siste start. Vanessa red et flott løp og fant luken, sa treneren.

April Fool

Den store favoritten i V65-3 var Reckless. Men hun kunne ikke stå i mot finishen til April Fool, som vant sist gang hun prøvde seg på sand. Gina Mathisen har gjort det bra så langt i år, blant annet seiret hun dobbelt for tre uker siden. For Rafael De Oliveira ble det seier nummer to for kvelden.

- Har ingen spesielle planer med April Fool, men det kan bli flere spennende utover høsten, fortalte Gina.

Otama Obama

Marie Lustig har 50 mil til Øvrevoll fra hjemmet nord i Skåne. Men da Otama Obama spurtet til seier, ble det en lettere hjemtur. Ina Veronika Toverud red et fint løp og tok karrierens andre seier. Begge gangene har hun sittet på svensktrente hester, første gang var Lucky Lucioni makker.

- Hadde mye igjen da vi kom ut på oppløpet, så jeg hadde en god følelse, sa Ina Veronika.

Asaks Ambition

Om V65 ikke hadde vært vrien fra før, ble det i hvert fall vanskelig nok da Asaks Ambition spurtet til seier. Fanny Olsson red et godt beregnet ritt til seier. Jan Tønnessen var svært aktiv i galoppsporten for noen tiår siden, men har roet litt ned. For Asaks Ambition var det første gang i vinnerpaddocken.

- Dette var deilig. Hun har gått noen bra løp, men nå stemte alt, sa Jan Tønnessen.

 

- Jeg har ikke så stor tro på Sir Benjamin, for han er ikke så glad i å kjempe på oppløpet, sa Isidro Vergara. Men nå ville han, og Sergio kunne ri ham til seier. Dermed ble V65 uløselig. Passende nok er det Derbydagen som får gleden av en jackpot, og i tillegg er det ti millioner til en mulig alenevinner. Det er bare å legge hodet i bløtt! 

Sir Benjamin