Brownie og Bent - og Our Last Summer

Skrevet av Birger Christensen,  04.08.2016
Artikkelbilde
Brownie. Alle bilder: ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Bent Olsen var ikke til stede på Øvrevoll torsdag. Men etter at Brownie vant Polar Cup og Hoku seiret i Lanwades Stud Stakes, ble dagen strålende uansett. Brownie vant 2000 Guineas i fjor, seiret i Polar Mile Cup for tre uker siden, og nå kom den store suksessen. Under et kolossalt regnvær tok han seg forbi Easy Road i finishen. 300 000 kroner var seieren verdt, Og Jacob Johansen tok seier nummer to i løpet. Godt å være dansk på Øvrevoll torsdag. Og uten forkleinelse for noen, var det selvsagt synd at regnet til de grader i løpet av noen minutter gjorde gressbanen til en grønn vannpolo-arena.

- Vi fikk et fint løp sammen, og jeg trives sammen med Brownie. Men det var nok helt på grensen at man burde ha avviklet løpet der og da, oppsummerte Jacob.

Our Last Summer

Derbyfavoritten i 2016 er klar. Our Last Summer presenterte seg i topp orden, og da var han mer enn god nok. Ruler of Course sørget for en dobbeltseier til Niels Petersen, mens Bostar ble tredje. Ikke umulig at dette kan være i nærheten av trippelen om drøyt tre uker, men en hest som Gideon ønsker nok å ha et ord med i laget.

- Our Last Summer har sett bra ut helt siden han kom fra Tyskland. Nå skal vi forberede ham slik at han vil være helt på topp i Derby. Gledelig også å se at Ruler of Course gikk så bra. Det ser lyst ut, men alle vet at mye kan skje, sa Niels.

Elione Chaves satt på vinneren, og han har ennå ikke vunnet et Derby på Øvrevoll. Han kommer helt sikkert til å tenke en del på Derby de neste tre ukene.

Silent Storm

Eivind Eckbo Legats Vandrepremie er årets første storløp for toåringene på Øvrevoll. Silent Storm lå bak til ut på oppløpet, men etter en voldsom finish var hun først i mål. Jacob Johansen gjorde alt rett på ryggen, og Gina Mathisen kunne juble over en overraskende seier.

- Dette var veldig deilig, og jeg får nesten lyst til å grine. Har drevet med galopp i mange år, og denne seieren henger høyt for meg, fortalte Gina fra idylliske Andebu etter seieren.

Hoku

Lanwades Stud Stakes ble et fantastisk flott løp å se på, til tross for kun fem hester til start. Hoku tok teten, ble hardt angrepet av Miss Rebel og Icecapada, men gikk fra igjen til sikker seier. Honnør til Miss Rebel, som var med i striden tross likevekt mot noen av Skandinavias beste hopper. Veteranen Manuel Santos red et sterkt og godt beregnet ritt på vinneren.

Fast Buck

Fast Buck hadde gått mange gode løp uten å vinne. Torsdag kom den første gevinsten. Lucas Keane red et godt løp på vinneren, og fire kilo lettelse er alltid greit når vekten nærmer seg 70 kilo. Cathrine Erichsen trener vinneren, og det var årsseier nummer 14 når halve sesongen er unnagjort.

Ash Hill Towers

Hallvard Soma gleder seg til Dansk Derby på søndag. Men før han skal dit, kunne han glede seg over årets første seier for Ash Hill Towers. Alan Wallace gikk til tet, og da det kunne se ut som det skulle butte, kom han fint tilbake. Et flott ritt av en lovende lærling. Og da vinneren hadde gått i mål, kom sommerens kraftigste regnskyll i forkant av Polar Cup.

Caipirinha

På grunn av det kraftige regnet, ble V65-5 flyttet fra gress til sand. Et par hester ble strøket, men de fleste aksepterte nye betingelser. Caipirinha var tidlig fremme, og han holdt hele veien.

- Utrolig gøy å vinne løpet. Må skryte av lærlingen Alan Wallace, som red et flott løp. Det går bra for tiden, sa Cathrine. Hun vant to løp på Bro Park tirsdag, og nå kom seier nummer 15 i år.

April Fool

Gina Mathisen og Jacob Johansen hadde en flott kveld. De rammet inn kvelden med seier i første og siste løp. April Fool vant 6. august i fjor, nå kom seieren 4. august.

- To seire er en ny opplevelse på en løpsdag, og det på kun på tre starter. Dette var stas, sa Gina før hun satte kursen mot Vestfold.