Brownie i dramatisk Sveaas-løp

Skrevet av Birger Christensen,  28.08.2016
Artikkelbilde
Brownie. Stefan Uppstrøm

Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen hadde to hester til start i Marit Sveaas' Minneløp. Jubilance kastet rytteren da to hester var igjen å laste, og han ble strøket. Men eier og trener hadde Brownie i bakhånd, og det var ingen dårlig erstatning. Brownie kjempet seg til seier foran stjernene Hurricane Red og Bank of Burden. Åtte ganger har Brownie startet på Øvrevoll. Fire seire (2000 Guineas, Polar Mile Cup, Polar Cup og Marit Sveaas' Minneløp) er det blitt, i tillegg til en annen- og tre tredjeplasser. Brownie er den første som vinner de to gruppeløpene Polar Cup og Marit Sveaas' Minneløp, og det attpå til i samme sesong!

 - Først var det trist da Jubilance ble strøket, men det ble en solid opptur da Brownie var så god. Jeg tror han har flere gode sesonger foran seg. Meldte ham i et sprintløp, men det dropper vi. Uansett blir det neppe mange starter til i høst., mente Bent. Oliver Wilson red et flott løp og sørget for at seieren ble så dansk som det var mulig.

- Dette har jeg ventet på i mange år. Har vært nær på noen ganger, men å stå her som vinner av dette løpet, er noe jeg virkelig har ønsket. Herlig at det skjedde med Brownie, som er slik en flott hest, sa eier Lone Kaj-Nielsen.

Bak vinneren kom Hurricane Red med en sterk spurt til  annen, kort før beste norske, Bank of Burden. Begge får stor honnør for innsatsen, og at Bank of Burden kan være så nær seier som niåring, er intet mindre enn imponerende. Coprah ble fjerde og havnet som vanlig i pengene i dette storløpet.