Åpent i Fearnleyløpet

Skrevet av Birger Christensen,  09.08.2016
Artikkelbilde
Daydream Believer

Fearnleyløpet er ett av de mest tradisjonsrike løpene. som fortsatt blir avholdt på Øvrevoll. Løpet er åpent for norskoppdrettede hester, og når man ser på vinnerne de siste ti årene, skjønner man at det har vært mange flotte hester som har vært født og oppdrettet i Norge.

Firello var en av stjernene på god gressbane for ti år siden. Funny Legend er den mestvinnende hoppe på Øvrevoll gjennom tidene, og Theatrical Award er eneste norskoppdrettede hoppe med Derbyseier på over 60 år. De to sistnevnte har også vunnet Marit Sveaas' Minneløp.

I 2014 vant Vortex foran Daydream Believer, mens sistnevnte seiret i fjor foran Dickie Dickens og Vortex. Disse tre finnes med også i år, og det er god mulighet for at de vil hevde seg på ny. Daydream Believer blir vår knepne favoritt etter en god innsats i Polar Mile Cup. Men vi vil også trekke frem Point Man og Captain of Comerce. Sistnevnte har gått frem for hver start, og vi tror han blir farlig med formtall 80. Point Man slo Vortex sist, og betingelsene er omtrent de samme. Da mangler vi kun Giovanni Nobile, som er bra på sitt beste. Seier ser hardt ut, men trippel kan gå med litt klaff.

Kveldens to første løp er for hester hvor flere er på vei inn i eliten. Jumeirah og Khyber gikk begge sterke løp i Oslo Cup, og en hest som Red Turtle følger sitt formtall så langt. Fjorårets Oaks-vinner, IKC Moneypenny, var ikke så mye slått av Inaya forrige helg, og lørdag var Inaya nesetippen unna å vinne Scandinavian Open.

Deretter møter vi gode milere, hvor Derbyvinneren fra 2013, Probably, er aller mest interessant. Han vinner på besteform, men slår ikke konkurrentene om han ikke er helt i nærheten av toppform.

Vår banker blir Cockney Cracker. Han har tatt to enkle seire, og vi har inntrykk av at det er mer å gå på. I V65-starten har Wigill et fint løp, men vi synes han har løpt under forventet. Selskapet er ikke så skarpt, men stallkameraten Zucca og et par andre kan snyte den trolige favoritten for konfekten