Hyldmo åpnet med trippel

Skrevet av Birger Christensen,  20.04.2016
Artikkelbilde
Are Hyldmo

 

Are Hyldmo var det store navnet blant trenerne på Øvrevolls åpningsdag. En flott trippel ble resultatet med Dickie Dickens som toppen. Også Cathrine Erichsen hadde en fin start med en seier og to annenplasser.

Blant jockeyene dominerte Carlos Lopez og Nelson De Souza. Carlos vant tre løp, mens Nelson tok to seire og to annenplasser. 

Dickie Dickens

Dickie Dickens tok som ventet teten. Han svarte sikkert opp da positive Coprah angrep.

- Han er en god frontrunner, og det er en god egenskap. Han måtte vinne for at Pramms Memorial skulle være aktuelt for ham, og nå går vi trolig til det løpet, mente Are.

Tenango

Tenango vant på åpningsdagen i fjor og tok fem seire i løpet av sesongen. Nå ble det sikker gevinst i det aller første løpet. På ryggen satt Carlos Lopez, suveren champion i 2015 med 48 seire.

- Dette var gledelig. Selv om han har sett bra ut i trening, er det alltid godt å få bekreftet at det fungerer i løp. Han fikk et fint løp utenfor lederen i siste sving og vant lett. På sikt kan det kanskje bli snakk om hekk, men det tar vi etter hvert, sa trener Are Hyldmo.

Don Cortez

I løp to hadde Are med to hester, og da ble det like greit en dobbel. Reckless førte an til tidlig på oppløpet, men derfra tok Don Cortez over. Med Nelson De Souza ble det en suveren gevinst.

- Dette var en duo som var vrien å vurdere. Don Cortez hadde utviklet seg gjennom vinteren, men det var uansett overraskende at han skulle vinne så lett, fortsatte Are.

Danish Delight

Danish Delight var klare favoritter i V4-3. Seier ble det da også, selv om seiersmarginen ikke var så stor.

- Det ble litt mer spennende enn jeg hadde ønsket meg. Hun kom lett opp til lederen Miltonia, men ville ikke ta i skikkelig i på slutten. Det er ingen tvil om at det bor mye i Danish Delight, men det var litt urovekkende å se finishen, sa trener Cathrine Erichsen. Hun kunne også fortelle at Easy Road gjør årsdebut 17.mai. Nelson De Souza tok sin andre strake seier.

Favilla

Favilla avsluttet fjoråret med to fine annenplasser. Nå kom karrierens første seier, og den kom i overlegen stil. Det er ingen tvil om at Favilla kan en del mer enn formtall 53, og Wera Torgersen kan ha en god norskoppdrettet hest i 2016. Madeleine Haugland satt på ryggen av vinneren og hadde en god opplevelse rundt banen.

Fil Rouge

Det siste løpet på sesongens første dag ble en duell mellom Fil Rouge og IKC Nightingale. Fil Rouge var først i mål, men toeren IKC Nightingale var ikke mye slått. Protest ble lagt ned, men den ble avslått.

- En fin start for Fil Rouge, som er bror til Fearless Hunter. Det første store målet er 2000 Guineas, så får vi ta det derfra, sa trener Rune Haugen.

 

 Omsetningen totalt og ikke minst i V4 ble meget god. I det hele tatt var åpningen svært god, og direktør Thomas Gjelsås var nok godt fornøyd med sin første løpsdag i sjeffstolen.