Danish Delight igjen?

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  28.04.2016
Artikkelbilde
Danish Delight

 

V65/V4 Øvrevoll: Hun vant ganske overbevisende i årsdebuten og blir nok dagens største favoritt. 8 Danish Delight (V65-4/V4-2) står på 64 i formtall, men kan definitivt mer. - Det er en veldig fin sjanse igjen, sier trener Cathrine Erichsen til Equus.

Didrik Finnbråten rir med fire kilo av, han har sittet på hesten mange ganger i trening. Sist var Nelson De Souza styrmann. Da gikk Danish Delight veldig lett til front, der var hun "pullende" før hun slo ørene frem og begynte å titte rundt seg da målstreken nærmet seg. Men den 4-årige hoppa svarte opp da Cambuslang prøvde seg på en slags siste indre.
- Det var litt overraskende at hun opppførte seg sånn. Hvis hun begynner å titte rundt seg igjen, får Didrik (Finnbråten, red. anm.) løse den utfordringen. Jeg tror hun vinner. Og, ja; hun kan være en banker, sier Cathrine Erichen som sier dette om sine to øvrige starthester:

-  2 Butterfly Effect (V65-5/V4-3) er ny hos meg. Var en talentfull 2-åring, men har slitt med problemer. Hoppet ikke ut av startboksen i siste start i Göteborg. Har kapasiteten, jeg er spent. Outsider som kan vinne.

-  4 Point Man (V65-6/V4-4)  er i fin form og en god hest i klassen. Lucas Keane er en skotsk unggutt som jobber hos meg. han er dødsflink og en sterk rytter, men rir sitt første løp. Også Point Man er en outsider.

Arnesen etter skjema
Knut Arnesen har to starthester, men regner ikke med å besøke vinnerpaddocken med verken 3 Eddie Riff (V65-4) eller 7 Di Centa (V65-5).
- Jeg ligger etter skjema, sier Knut til Equus.

Anna ligger veldig lavt
Anna Pilroth og moder'n; Bodil Blomqvist, er som vanlig på Øvrevoll-besøk. Men ambisjonene er ikke veldig høye torsdag. Anna vurderer:
- Jeg tror 4 Silky Road (V65-1) står 1600 meter. Men han er varm i "hu'et" og stresser seg opp. Vi tar denne turen for at han skal bli kjent med banen og omgivelsene. Skal ut på gresset 17. mai på sprint, han er ganske vass på gresset. Ingen ambisjoner, hvis han ikke blir sist, er vi "jättenöjd".
- 1 Skyfall (V65-6) ris av Karoline Pettersson som jobber hos oss. Hun er veldig dyktig og et talent, men urutinert foreløpig og har ikke vunnet løp. Skyfall er bedre på 1750 enn på 2400 som det var sist. Er også bedre på gress enn på dirt, penger er bra her.
- Jeg kjenner også 8 Azincourt (V65-6) som Dina Heggum rir. Men jeg understreker at jeg ikke vet noe om formen, det er Per Hallqvist som trener. Dette er en spesiell hest som ikke er tungriddd, men har "mye humør" for å si det sånn. Dina må trykke på de rette knappene, hesten kan mer enn sitt handicap. 

 

Kampklar og startklar

1 Cockney Cracker (1. løp) kjøpte vi fjor høst fra Frankrike. En flott hest som har startet på hekk, vi lukter på hekkestarter. Men nå er det flatt, han trener bra og skal gi favoritten2 Cape Hollow kamp.
- 3 Stuckinthemoment (V65-1) var god som 2-åring og knallgod som 3-åring. Muskelstrekk i fjor, avsluttet sesongen i juli. Har vært lenge borte, men jeg mener han er en seierskandidat i et åpent løp. Sandro De Paiva debuterer på Øvrevoll, han har ca. 150 vinnere på litt over 1100 ritt.
- 2 Cruel Intentions (V65-2) var mye syk, mye forkjøla i fjor. Dette er en beintøff liten hest som kommer godt forberedt. Det står mellom min og Rune Haugens hest.
- 1 Allinornothing (V65-5) tror jeg kan overraske i år. Har trengt litt tid. Ikke sjanseløs her, men det kan være litt kort, hun har også en tendens til å være tre ut noen ganger. Og da kan yhun bli innestengt. Men formen er fin.

Torsdag 28. april vil løpene fra Øvrevoll vises live på VGTV.Direktelink: http://trav.vg.no/

Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.09 

 

V65/V4 Øvrevoll: Jan-Erik Neuroth ble nr. 2, 4 og 6 på tre ritt i Krefeld. I kveld er det hjemmebane  som gjelder. 29-åringen har to ritt for pappa Wido. Han varsler litt for begge. 

Mustajjid
 (V65-1) var et fjerdevalg og en 11-prosenter torsdag formiddag. 5 Handsome Hawk (V65-3) var også et fjerdevalg og en 10-prosenter.
Dette sier Jan-Erik om sjansene:  

Mustajjid vant ikke løp i fjor. han er litt lur, trenger et bra løp. Det nye underlaget passer bedre, det var dårlig sand her før. Nå er det en mye mer fair bane, og hestene får feste i svingen. Større hester har også bedre forutsetninger enn før. Jeg spår også at dirttrack-spesialister skal få det tøffere når den nye banen har satt seg skikkelig. Tilbake til Mustajjid. Han er helt klart en outsider i dag.

Handsome Hawk trener bra. Hvis han har lyst, vinner han dette løpet. Trenger litt skreddersydd reise, men her er det få hester i feltet. Og det kan bli riktig. Han bør passes i dag, sier Jan-Erik til Equus.

* - 3 Aife (V65-2) er en klassehest. Bør vinne selv om distansen kan være kort. Har vært inne og jobbet på dirt'en, sier Rune Haugen som har vanskeligheter med å skille 1 Party Fever (V65-3) og 4 Colourist (V65-3). - Må jeg velge én av dem, blir det Colourist, sier Rune Haugen.  

* Per Hallqvist har med seg to hester til Øvrevoll. 1 Borzakovski (V65-4) har hatt i kun kort tid. - Vi prøver. Jeg tror han skal være rask nok på en 1100, men helt sikker er jeg ikke. Uansett tviler jeg på seier. 8 Azincourt (V65-6) kan jeg "varne" litt for. Han møter hester han skal matche. Men alt skal stemme. Spørsmålstegnet er hvordan han oppfører seg i startboksen. Han kan steile opp og misse starten. Men dette er altså en bra hest for klassen, sier Per Hallqvist til Equus. 


* Det er nordisk spill til kveldens Øvrevoll-omgang som inneholder både V65 (2.-7.løp)  og V4 (4.-7.løp).

* Torsdag 28. april vil løpene fra Øvrevoll vises live på VGTV.Direktelink: http://trav.vg.no/

Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.09