Super sport og store penger

Skrevet av Birger Christensen,  29.09.2015
Artikkelbilde
Karmastrikesback

 

 

 

Søndag er det klart for årets siste stordag på Øvrevoll. Mest penger er det i Breeders Prize Classic og Breeders Prize Sprint. Dette er løp som kan bli svært viktige for trenerne og deres kamp om championatet. Det er nemlig innløpte kroner til stallen som avgjør for trenerne, og søndag er det store penger å løpe om.

I Breeders Prize Classic er førstepremien på drøyt en halv million kroner. Hele syv av de 15 startende er trent i Danmark, og danske hester har ofte gjort det bra i dette løpet. Men de to siste årene har det vært hjemmeseier med Dickie Dickens og Hi Finn. Vi synes årets løp er svært åpent, men hvis Karmastrikesback vinner, er nok i samme øyeblikk Niels Petersen årets champion blant trenerne. Motstanden er imidlertid hard, så noen walk over blir det på ingen måte.

 

I sprintutgaven av Breeders har det vært ganske mange favoritter som har innfridd. De to siste årene har imidlertid de danske vinnerne Sir Winston og Miss Tiffany vunnet til overraskelse for de fleste spillerne. Det ser ikke ut til å være en klar favoritt i år, men vi tror det kan bli den første kvinnelige trenerseieren siden Maria Møy gikk til topps i 2008. Cathrine kan være fornavnet, enten Witsø Slettemark med Miss Rebel eller Erichsen med Maimane. Det er nok av harde utfordrere, men svært mange har aldri startet på Øvrevoll. I våre øyne er det en klar fordel å kjenne banen, så det kan bli seier og nesten 340 000 kroner til en Øvrevoll-oppstallet hest.

 

To hekkeløp får vi også servert, med Champion Hurdle som det største og viktigste. Dette er det klart mest prestisjefylte hekkeløpet på Øvrevoll. De to store hekkestjernene, Calvados og Omoto Sando, er begge på plass som henholdsvis 10- og 12-åringer. De holder koken på imponerende vis. Omoto Sando har vært 70 ganger på trippelen, mens Calvados har 45 løp blant de tre beste. De øvrige er langt fra noen kasteballer, men det er overraskende om ikke en av de to stjernene vinner.

I det andre hekkeløpet blir Hot Wing løpsdagens største favoritt. Trolig sikrer han også championater til Henrik Engblom og Are Hyldmo. Det er kun ett hekkeløp som gjenstår når søndagens løp er over, så den striden tror vi er avgjort allerede på søndag.

 

For toåringene retter vi først blikket mot Oppdrettsløpet. Lifeofbryan blir trolig favoritt, og det behøver ikke å være galt. Men det har vært tap av sko, og toåringen etter to Derbyvinnere har ikke vært lett før start. Vi tror Marshall Runner og Dastan kan være tøffe utfordrere.

Det andre toårsløpet holder høy klasse. Dreamfyre debuterte flott i kriteriet, og Ciccarelli var også flink med ett løp i kroppen. Sudtirol imponerte ved seieren, og det er mange spennende navn som fort kan forbedre seg det nødvendige.

 

Så søndag er det bare å glede seg til stor sport. Europas største løp, Prix de l'Arc de Triomphe, blir sendt på Øvrevolls skjermer, og kanskje kan du forgylle dagen med en gevinst i lukene. Vel møtt.