Store løp tross små felter

Skrevet av Birger Christensen,  18.09.2015
Artikkelbilde
Quarterback

 

 

Selv om det kun er fire hester i St Leger og seks startende i kriteriet, tror vi på fin sport i lunsjen onsdag. Litt av årsaken til de små feltene, skyldes nok til en viss grad at Stockholm Cup-dagen lå kun tre dager i forkant. Storløp søndag og onsdag blir litt vel tett, og derfor må trenerne gjøre et valg.

St Leger er det siste av de tre løpene som utgjør Triple Crown. Brownie vant 2000 Guineas, mens Quarterback gikk til topps i Derby. Begge stiller nå, med sistnevnte som favoritt. Han kan gi Rune Haugen hans første seier i St Leger, mens Brownie eventuelt gir Bent Olsen seier nummer to etter at Dan Tucket seiret i 2008. Wido Neuroth mønstrer Bokan, og det betyr en ny kamp mellom Marit og Bo Tommy Nygård. Wido har blant annet vunnet med stjernen Wildvogel i 1986, Derbyvinneren Brown Ale fra 1998, samt Diamant i forfjor.

Ingen har vunnet kriteriet flere ganger som trener på Øvrevoll enn Wido Neuroth. Vinner Bostar, blir det Wido for fjerde året på rad. Allerede i 1976 gikk han til topps med Greek Song, og to år etter med den fenomenale hoppa Opatia. I 98/99 vant Valley Chapel kriteriet og Derby. Det er han alene om på Øvrevoll om vi ser 60 år tilbake.

Niels Petersen har vunnet med Latakia (2007), Cathrine Erichsen med Females Fun (2005) og Hallvars Soma med Purity (1985). Onsdag kan de øke på seierstallet i toåringenes største løp.

Utenom de to løpene er onsdagens program variert og innbydende. Vi setter en tier eller to på at V4 kommer til å gi mer enn V5, men det er kanskje ikke så lett å få noen til å vedde i mot. Både V5-1, V5-2 og V5-4 tror vi lar seg løse på relativt få streker, og da skal det litt til at det blir store penger. I V4 kan hestene til Cathrine Witsø Slettemark være et holdepunkt. Det er kun Are Hyldmo som har vunnet flere løp enn Cathrine på banen i år, og det er imponerende for begge de nevnte. Det er tross alt ikke mer enn ti løpsdager igjen når onsdagens lunsj er avholdt.