Spennende spill i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  28.09.2015
Artikkelbilde
Priceless

 

 

 

 

Kommende helg er det stor aktivitet på Øvrevoll. Fredag ettermiddag er å betrakte som et vorspiel, med alle løp på sandbanen. Søndag er det klart for årets siste stordag. Den siste dagen kommer vi tilbake til, først konsentrerer vi oss om løpsdagen som møter oss fredag.

Vi snur litt på rekkefølgen og starter med det siste løpet, et klokkeløp for amatørene. Serien inneholder fem løp, og fredagens løp er det andre i serien. Blant rytterne som var "fem på topp" i det første løpet, er det kun Sabine Langvad og Nora Hagelund Holm som har oppsitt nå. Sabine sanker trolig bra med poeng med Denico, i så fall har hun et godt utgangspunkt etter to løp. Samtidig er det ingen tvil om at det finnes en god del prestisje i å sikre seg championatet blant amatørene. Her leder Silja Støren, men de nevnte sammen med Philip Scott Sønsteby ser sjansen til å ta innpå Silja.

Med flere storløp på programmet søndag, er det naturlig at det ikke er så mange sportslige godbiter fredag. De beste hestene møter vi i 3. løp. Dramatic Act er den eneste hesten med formtall over 80 fredag, men vi er ikke helt sikre på om formen er helt på topp nå.  Arne O Karlsen blir uansett som vanlig champion blant amatørtrenerne. Vårt knepne førstevalg blir Cekath. Tre kilo lettelse på den gode lærlingen Maikel Narvaez kan være utslagsgivende. Seventyseven blir muligens favoritt, og det kan godt være riktig. Men vi velger å sette ham litt lenger ned på rangeringen denne gang. Kanskje er han litt sliten etter en lang sesong, kanskje tar vi feil. I så fall verken den første eller siste gangen.

Løp 4, 5 og 6 inngår både i V5 og V4. Gode tips i disse avdelingene kan derfor være nyttige i begge spillene. Luckyreno vant tre løp på rad på Øvrevoll i fjor høst, og sporene var 7, 12 og 12. Dette ser ut som en overkommelig oppgave og kan være et alternativ som banker. Verst i mot er for oss Priceless. Har tre strake annenplasser, slått med hals - hals - hode av vinneren. Hennes spurt har vært helt rå, denne gang kan den komme tidsnok.