Nyhetsbrev september 2015

07.09.2015
Artikkelbilde

 

 

Utbygging

Mandag 7. september begynner vi å rive de gamle totobodene samt brakker på publikumsplassen.  Oppføring av nytt servicebygg som skal inneholde garderober for ryttere, lokaler til voldgiftsretten samt legekontor i første etasje og arrangementslokaler i andre etasje, vil starte opp 1. oktober. Entreprenør er Tronrud Entreprenør som også hadde ansvaret for oppføring av leilighetene på vårt område.  Etter sesongen vil paddocken bli utvidet og det gamle vektrommet revet. Vi beklager selvsagt at Øvrevoll i en periode vil bære preg av en byggeplass, men det er helt nødvendig.

Øvrevoll Hestesport vil i løpet av neste uke åpne ny butikk i hovedtribunen og vi håper at dere finner veien dit.

De aller fleste har nå flyttet inn i sine leiligheter og så langt har tilbakemeldingene vært utelukkende positive.  Nå er også utendørsarbeidet ferdig og hele området er blitt en pryd for Øvrevoll etter min mening. For å følge opp dette og gjøre publikumsområdet mer attraktivt, har AS Øvrevoll Veddeløpsbane inngått avtale med landskapsarkitektene Gullik Gulliksen AS. De er i ferd med å utforme skisser med forslag om hvordan de tenker seg at publikumsanlegget skal framstå i framtiden.

Som mange sikkert har fått med seg, hevdet Bærum kommune at hybelhuset på stallsiden var ulovlig oppført og at bygget måtte rives. AS Øvrevoll Veddeløpsbane har på bakgrunn av dette brevet, meddelt kommunen at Øvrevoll allerede i 1974 fikk byggetillatelse til å oppføre det nevnte bygget. Kommunene har nå i brev akseptert dette og hybelhuset blir stående.

 

Voldgiftens HawkEye system

Vi har nå montert tre fjernstyrte kameraer som alle er koblet opp mot HawkEye systemet. Totalt har vi nå seks aktive kameraer tilgjengelig for voldgiften. Neste skritt nå er å kunne legge ut bilder fra systemet på storskjerm og øvrige TVer på området. Vi regner med at det er klart i løpet av september. Så langt har HawkEye systemet svart til forventningene.

 

Derbydagen

Derbydagen ble vellykket med et fantastisk vær og god sport. Publikumsbesøket var bedre enn de siste årene og med tanke på gode tilbakemeldinger fungerte det meste.

Omsetningen holdt ikke helt følge og endte på 10,4 millioner. Dette var ca 1,5 millioner lavere enn forventet. Svikten skyldes i hovedsak lavere omsetning fra utlandet.  En stor takk til tillitsmenn, ansatte og alle som bidro til å gjøre dagen så bra som den ble.

 

Auksjon

Fredag 11. september er det klart for auksjon på Bjerke Travbane. 13 norskoppdrettede åringer skal selges og første utrop fullblodshester er kl 18:00. Hestene kan besiktiges på Bjerke Travbane fra kl. 13:00 på auksjonsdagen.   

Fredag 23. september kl 15:00 avholdes Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri ved København. Her er det også norskoppdrettede åringer til salgs.

For øvrig kjøpte norske trenere flere spennende åringer på auksjonen i Baden Baden sist fredag. 

 

Øvrige auksjoner:

Keeneland September Yearling Sales, USA         14. – 26. september 2015

Tattersalls Ireland Yearling Sale, Irland                  22. – 23. september 2015

Goffs Orby Sales, Ireland                                            29. – 30. september 2015

October Yearling Sale Newmarket, England         6. – 8. / 12. – 16. oktober 2015

 

Omsetning

Omsetningen i region Øvrevoll viser en liten økning på langt i år på kr 886.000 eller 0,7%.

Totalt spill i Norge ligger pr utgangen av august 63 millioner kroner over fjorårets omsetning.

I prosent utgjør det 2,6. Mot våre egne arrangementer er det en nedgang i år som i hovedsak skyldes færre V65 spill og svakere omsetning på derbydagen.

 

EMHF

Styret i Norsk Jockeyklub vedtok i styremøte å si ja til forespørsel fra European and Mediterranean Horseracing Federation om å avholde generalforsamlingen i Oslo i 2017. EMHF er en organisasjon som har til formål å promotere galoppsport I regionen samt å bevare sportens integritet og ikke minst bygge og etablere relasjoner mellom de forskjellige galoppland. EMHF er også en del av The International Federation of Horseracing Authorities. I dag er det 27 land som er medlem i EMHF.

Arrangementet vil bli avholdt i forbindelse med løpsdagen 17. mai 2017.

www.euromedracing.eu

 

 

 

7. september 2015

Hans Petter Eriksen                                                                                                    

Adm dir

Norsk Jockeyklub/Øvrevoll Galopp AS