Norsk oppdrett i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  07.09.2015
Artikkelbilde
I det andre løpet får vi se Lifeofbryan som er etter Appel au Maitre og Theatrical Award

Torsdag er faktisk den siste torsdagskvelden med galopp på Øvrevoll i år. Når den er gjennomført er det 12 løpsdager igjen av sesongen. De er fordelt på en søndag (4. oktober), fire onsdager og syv fredager. Så det er ingen tvil om at høsten er kommet til Øvrevoll.

 

De norskoppdrettede to- og treåringene har fine penger å løpe om. Når toåringene starter, er det alltid spennende å se på avstamningene.

I så måte er Lifeofbryan ekstra spennende. Foreldrene heter Appel au Maitre og Theatrical Award, og vi undres på hvor mange galopphester på banen hvor både faren og moren har vunnet Norsk Derby (2007 og 2008).  Far og mor gikk også begge hen og vant Marit Sveaas Minneløp som 4-åringer. På bildet er det Theatrical Award som slår Appel Au Maitre i Marit Sveaas Minneløp 2009.

Appel au Maitre er også far til Oui Je Veux med Michelet-vinneren What Budget som mor, og topphesten Tertullus er far til to håp hos Rune Haugen.

Vår favoritt blir imidlertid Sound of Silence, et produkt fra familien Vergara.

 

Kun fem treåringer møtes i Norsk Rikstoto Grand Prix. Vinneren har ingen lang reise hjem, da alle fem står oppstallet på bortre langside. Siden 2005 er det faktisk kun Yorkshire Lad som har måttet lastes på bilen etter seieren i 2006. Shalalee blir trolig favoritt etter et par sterke løp i Sverige den siste måneden. I mot tror vi mest på Miss Rebel, som gikk godt i 1000 Guineas og har mye fart, samt Whatdoesthefoxsay som har hatt en jevnt god sesong.

Dette løpet var for øvrig stjernen Ragazzos første seier. Siden ble det 12 strake på Øvrevoll, vi tror det er tvilsomt om torsdagens vinner klarer det samme.

 

Det er en god stund igjen av året i forhold til å gå inn på championat-titlene. Men Carlos Lopez med 30 seire på 21 løpsdager, det er sterke tall. Allerede nå tar vi sjansen på å kåre sesongens vinner blant jockeyene.

Rune Haugen eller Niels Petersen vinner blant trenerne. Det meste pleier å være avklart etter Breeders-dagen 4. oktober, og etter Haugens fantastiske Derbydag har Petersen litt å jobbe med. Vi stopper der i denne omgang, men skal følge nøye med når det gjelder amatører og hinderfolk.

Vi vil til slutt minne galoppfolket på åringsauksjonen på Bjerke fredag kveld. Mange har kjøpt svært gode hester på auksjonen før, så vi sier bare: Løp og kjøp.