Neuroth og Nygård dominerte

Skrevet av Birger Christensen,  23.09.2015
Artikkelbilde
Bokan

Lunsjløpene onsdag fikk sine vinnere i Wido Neuroth, Jan-Erik Neuroth, Stall Kalas og Bo Tommy Nygård. Først vant Bokan St Leger, og ikke lenge etter gikk Bostar til topps i kriteriet. Også Cathrine Witsø Slettemark og Hallvard Soma hadde en flott dag med to seire til stallen.

 

Det er ikke alltid det trenger å være store felt for at løp skal bli underholdende. I St Leger endte det i en herlig fight mellom Bokan og Quarterback. Den svenske Derbyvinneren Bokan fightet seg til seier foran Øvrevolls Derbyvinner Quarterback.

- Herlig å vinne Derby på Jägersro, og utrolig gøy å få vinne et klassisk løp med Bokan på Øvrevoll, sa Jan-Erik Neuroth. Han vant sitt første St Leger på Diamant for to år siden, nå ble det en dobling av seierstallet.

Trener Wido Neuroth har ikke hatt så mange besøk i vinnerpaddocken i år. Men når han først er der, er det gjerne for de store anledninger.

- Bokan har hatt en flott sesong til nå. Seier i Svenskt Derby, tredje i Norsk Derby og seier i St Leger, det er fine prestasjoner. Tanken er at vi skal gå det svenske St Leger på Täby og Hurricaneløpning på Jägersro i høst, sa Wido.

Bostar

I kriteriet ble det mer Neuroth og mer Nygård. Wido var litt usikker på hvordan Bostar skulle takle den tunge banen, men det gikk flott. Lå avventende en stund, men spurtet strålende og vant sikkert. Busybeingfabolous og Dreamfyre var nærmest, og dette var et flott kriteriefelt.

- Jeg må gi honnør til Jan-Erik, som balanserte Bostar fint. Vi visste at han er speedig, og det ordnet seg jo bra, sa Wido etter å ha vunnet St Leger og kriteriet i løpet av en snau halvtime. Dette var stallens fjerde strake kriterieseier, tre av dem med Jan-Erik i salen. Flotte tall.

For Bo Tommy Nygård ble dagen et eventyr. Han er deleier i Bokan og eier Bostar alene. Familien (kone og svigermor) eier Quarterback, så 23. september 2015 er nok en dag som ikke glemmes med det første. 

Daydream Believer

Daydream Believer åpnet lunsjen med en sterk seier foran positive Killroy. Dette var hestens fjerde seier i år og samtidig Carlos Lopez' seier nummer 32 i år.

- En fin start på dagen. Han blir tatt godt vare av folket på stallen, og det er bare gøy å være hesteeier, sa Per Dave Holtung på sin bursdag.

Dancewithastranger

- En herlig hest å trene. Vi har fått til et system på stallen som fungerer godt, og det flyter på veldig bra, sa trener Cathrine Witsø Slettemark, som fyller år i morgen. Og feiring på forhånd ble det enda mer grunn til to løp senere. Da viste Dancewithastranger hvor god hun egentlig er. Hun rundet feltet fra spor 12, og lenge før mål kunne Marius Borgen Andersen konstatere at seieren var klar.

- Hun var veldig god i fjor før problemene kom. Sist var det fremgang i Gøteborg, og nå fikk vi se at hun er så bra som vi håpet. Dette var gledelig, sa Cathrine, som fyller år i morgen. Seirene onsdag gjør at hun nå har 16 seire i år, sterke saker.

Heavenlys Spiced

Carlos Lopez brukte ikke langt tid på å skaffe seg en ny seier. Denne gang ventet han lenger enn sist med å angripe, og dermed var det krefter nok til at Heavenly Spiced tok igjen overraskelsen All Quest.

- Nå red Carlos bra, og dessuten er Heavenly Spiced en tøff kar som liker tung gressbane, sa en fornøyd trener Hallvard Soma etter den fine seieren.

Possibly

Possibly er en hoppe som gjør sine saker bra. Onsdag kom årets tredje seier i start nummer ni.

- Hun blir bedre og bedre, så det er bare stas, sa trener og eier Steinar Holm om hesten som Fanny Olsson red et fint løp på.

Lifeofbryan

- Dette var nervepirrende. Har ikke mistet en sko på mine hester på 30 år, og så mister Lifeofbryan en sko for andre start på rad. Heldigvis gikk det bra, og da ble det seier. Tror han er den beste toåringen jeg har trent, sa Hallvard Soma om toåringen som er etter Appel of Maitre og Theatrical Award. For Carlos Lopez var det dagsseier nummer tre. Det er ikke ofte en jockey passerer 40 seire på en sesong, men Carlos har alle tiders sjanse nå.

- Han er mye bedre på en lettere bane, og vi sikter nå mot Oppdrettsløpet 4. oktober, sa Hallvard.

IKC Moneypenny

Dagens sikreste vinner var i våre øyne IKC Moneypenny. Denne gang holdt det stikk.

- Jeg ble litt engstelig da hun kom i front. Men Rafael (De Oliveira) fikk vekket henne, og seieren ble grei, sa trener Cathrine Erichsen. Nå var ikke motstanden så skarp, men vi tror dette er en hoppe som har en del å gå på.

De gamle er eldst, heter det jo. Det fikk gyldighet blant de firbente i siste løp onsdag. 12-årige Lucky Lucioni gikk til topps, foran 10-åringene Ifannik Sacc og Zafir Zaid, med 14-årige Pecoiquen på plassen etter. Silja Støren red et godt løp på vinneren, en seier som kan bli viktig når championatet skal gjøres opp.

- Lucky Lucioni hadde boks 9, den samme som Fox's Den hadde da han vant Derby i 1986. Det var et lykketreff, sa trener Lennart Jarven

Lucky Lucioni