Miss Rebel og More Steps briljerte

Skrevet av Birger Christensen,  10.09.2015
Artikkelbilde
Miss Rebel

To flotte norske hopper briljerte stort på en flott torsdagskveld på Øvrevoll. Dette er uten tvil to store løfter for fremtiden.

 

- Miss Rebel er en fantastisk flott hoppe. Hun var gjennom en stor operasjon i fjor høst, men hun er tøff. Var ikke mer enn drøyt to lengder fra seieren i 1000 Guineas, så hun har vist at hun klarer distansen. Men at hun skulle vinne så lett, var likevel litt uventet, sa trener Cathrine Witsø Slettemark. Seieren var årets tolvte, imponerende med dusinet fullt 12 løpsdager før slutt. Carlos Lopez tok årets seier nummer 31

More Steps

More Steps gikk det meste galt for i debuten. Nå fikk vi se hvilket talent hun er, og seieren ble enkel. Elione Chaves kunne bare styre, og Niels Petersen var fornøyd.

- Det har vært sore shins og mye annet som har kommet i veien. Men nå viste hun sin klasse, og det var bra. More Steps er meldt i de største løpene utover høsten, og hun er nok best på gress, sa Niels etter seieren.

Messi

Kvelden startet med et amatørløp i klokkeserien. Både Priceless og Elusive Thought tapte mye fra start, men sistnevnte spurtet sterkt til annen. Messi og Camilla Graver holdt imidlertid unna til seier, Camillas andre seier i år.

- Hallvard (Soma) satte litt press på meg, og da følte jeg at vi måtte vinne. Heldigvis holdt det helt inn, berettet Camilla.

Colourist

For en utrolig fighter Colourist er! Torsdag ledet han til inn mot siste sving, da Heavenly Spiced overtok. Men Haugen-duoen Colourist og Party Fever kom tilbake, med førstnevnte som vinner til slutt. Årets fjerde seier ble bokført, og Sergio Alonso får ros for ikke å gi opp kampen.

Dickie Dickens

En ny målfotokamp fikk vi i V65-3. Dickie Dickens dro av gårde i front med Daydream Believer nærmest. Captain America lå langt bak, men han fikk opp farten på oppløpet. De siste 100 meterne lå de hode-hode, men på streken var Dickie Dickens foran. Honnør til begge de to fremste, som gikk kjempeløp.

- Dickie Dickens er best på sandbanen. Ble litt engstelig da det kostet nokså mye å få teten. Captain America kom fort, men heldigvis holdt det inn, sa Are Hyldmo etter årets seier nummer 20 i år, inkludert tre hekkeseire med Hot Wing. Elione Chaves satt på kveldens andre vinner og er klar toer på statistikken

Redlorryelowlorry

Redlorryellowlorry hadde ingen vakker programrad, men det brød han seg ikke om. Etter et fint ritt av Marius Borgen Andersen tok han ned Sophies Love før mål. Trener Knut O Arnesen kunne bokføre en seier til tross for at Jouye ble strøket.

- Skal ut i et finaleløp i lunsjen på onsdag. Da er det bedre distanse og gress, så da bør han regnes tidlig, fortalte Knut.

Greased Lightning

Oliver Wilson lot tethestene rase fra seg i maidenløpet. Mot oppløpet satte han fart på Greased Lightning, og løpet var raskt avgjort. Mot enda bedre hester må han nok lære seg å få opp farten tidligere, men torsdag var det mer enn godt nok.

- Det var på tide med en seier. Følte at det skjedde noe med ham, så det lover godt utover høsten. Skal starte i Breeders 4. oktober og kanskje et løp før det, sa trener Annike Bye Hansen.

 

Cathrine Witsø Slettemark ble dobbeltvinner, men ikke med Seventyseven. Det var i stedet Fredde som vant, årets fjerde seier på syv starter.

- En flott statistikk, sa Cathrine. Og det er det bare å være enig i. Nelson De Souza satt på vinneren.

De to neste løpsdagene er onsdagslunsjer. Det er bare å merke av dagene i almanakken.

Fredde