Klasseløp av Karmastrikesback

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2015
Artikkelbilde
Karmastrikesback

Treårige Karmastrikesback møtte gode eldre sprintere i lunsjen på Øvrevoll onsdag. Trener Niels Petersen var litt usikker på ham mot god motstand, men hadde håpet etter mye trøbbel i siste start på Täby.

- Dette var sterkt. Han havnet så ille til sist, at jeg var litt optimist etter det. Nå blir det Breeders på Øvrevoll 4. oktober, og der er det jo en del penger å løpe om. Niels har ennå litt å hente inn på Rune Haugen, men nærmer seg med stormskritt.

Need Some Joke

Løpsdagen og V4-spillet åpnet med seier til Need Some Joke. Priceless lå helt sist ut på oppløpet, men hentet 59 meter og 90 cm av de 60 meterne hun lå bak da det gjensto 200 meter.

- Hun er en flott hoppe, som vant på Klampenborg i sommer. Nå ble det den andre seieren på fem starter. Jeg tror det er mer å gå på for henne, sa trener Alexandra Wahlgren. Fabienne de Geer ledet det meste av veien med vinneren og beregnet tempoet godt.

A Little Fling

A Little Fling hadde før lunsjløpene ikke gjort så mange glad. Men nå imponerte fireåringen stort, og Maikel Narvaez kunne roe ned i god tid før mål.

- Det har vært masse problemer med henne. Har møtt gode hester, men har likevel skuffet. Nå gledet det meg at hun håndterte banen så bra. Vi kommer nok til å starte utover høsten, og etter seieren tror jeg det kan bli en bra høst, mente Niels Petersen.

Hard To Believe

Hard to Believe ble kastrert nylig. Om det var årsaken til seieren onsdag, er ikke så lett å si. Men han fightet flott og avviste Faiza i finishen. Marius Borgen Andersen red et nytt flott på vinneren.

- Dette er en veldig kapabel hest, som jeg tror kan bli minst like bra som Daydream Believer. Tror det blir en fin høst, sa Cathrine, som vinner et løp eller to hver løpsdag.

Prince Field

Det er ikke så ofte at hestene i tet holder unna hele veien på 2400 meter i de lavere klasser. Men både Prince Field og Red Hearts var tidlig fremme og kjempet side om side hele oppløpet. Prince Field var så vidt først i mål.

- Det var knepent, men desto deiligere. Sergio Alonso jobbet for pengene og får ros for innsatsen, sa Kjell Erik, som også ble tredje med Nataniel. Ekstra spennende ble det da det ble nedlagt protest, men etter noen minutter var alt i orden.

Be MY Winner

Be My Winner hadde Knut O Arnesen kun hatt i trening i en drøy uke. Men etter et fint ritt av Madeleine Haugland, som tok en etterlengtet seier, ble det seier direkte.

- Jeg sa til Niels (Petersen) at hvis han skulle selge, så var jeg interessert i å kjøpe. Da sjansen bød seg, slo jeg til. Synes dette er en fin hest, men hadde ikke så veldig tro på ham i dag. Da var det desto hyggeligere at det ble seier, sa Knut.

Sudtirol

Den tredje seier for dagen tok Niels Petersen i toårsløpet. Han trodde litt mer på Rock Dancer og Tinnitus, men seieren gikk til Sudtirol. Dermed ble det den andre strake seieren for Per-Anders Gråberg.

- Hun har utviklet seg fint i det siste, men det var kanskje litt overraskende at Sudtirol skulle vinne så lett. Vi får se an litt før vi legger videre planer, sa Niels, som tok dobbelt da Rock Dancer ble toer.

Maimane

Maimane avsluttet løpsdagen med en sikker seier, selv om Allinornothing nærmet seg en del. Rafael De Oliveira hadde nok bedre kontroll enn det kunne se ut som.

- Maimane liker at det er god svikt i banen. Vi gjorde noen endringer etter siste løp, men de er hemmelige. Målet 4. oktober er nå Breeders Prize Sprint, et løp jeg tror vi skal ha gode sjanser i, sa trener Cathrine Erichsen.

 

Ellers noterte vi at Elione Chaves og Carlos Lopez til sammen hadde 15 ridd onsdag uten å vinne tross flere favoritter. Det hører til sjeldenhetene.