Bank of Burden bare best

21.09.2015
Artikkelbilde

Det er ingen tvil. Bank of Burden er kongen av Stockholm. Søndag tok han sin fjerde seier i Stockholm Cup, og det har ingen andre klart før. Per-Anders Gråberg har sittet på ryggen ved alle seirene, og det var også Niels Petersens store triumf. Han vant løpet for femte gang på rad, meget imponerende. I tillegg ble Eye in the Sky (Elione Chaves) treer, mens Amie Noire (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) klarte en fin fjerdeplass.

- Jeg er bare utrolig glad. Det har vært litt stang-ut i år, så det var bare fantastisk at det skulle lykkes, sa Niels om åtteåringen til Stall Trick or Treat. Gråberg gjorde for øvrig et sjakktrekk ut på oppløpet, da flere av de hardeste motstanderne fikk en alt for vid sving. Bank of Burden fikk da et overtak, som han aldri ga fra seg.

 

Det ble mye norsk ellers også. Petersen tok en strak trippel med Icecapada - Bank of Burden - Silver Ocean. Icecapada og Silver Ocean (begge Chaves) vant henholdsvis Lanwades Stud Stakes og Nickes Minnesløpning , sistnevnte på målfoto foran Giftorm. I det løpet ble Avon Pearl, Energia Colonial og Coprah tredje, fjerde og femte, så her var det mye norsk.

Cathrine Erichsen hadde en flott dag. Easy Road (Rafael De Oliveira) holdt sikkert unna for Mr David i Täby Open Sprint, mens Ragazzo (Annike Bye Hansen/Jacob Johansen) ble tredje etter mye bråk i startboksene. Cathrine viste også frem sin flotte toåring Karaliene, som ble knapt slått av den gode danske gjesten Beaufort Twelve (Søren Jensen/Nikolaj Stott).

Også far og sønn Neuroth fikk med seg en seier. Khyber viste klasse da han vant Herbert Sachs Memorial med toppvekt.

 

Allerede i søndagens første løp gikk det bra for de norske farger  Monfalcone (Tor Wiggo Ellefsen/Gerard Tumelty) ledet hver meter av HM Konungens Pris og vant sikkert foran Lady Dylan (Are Hyldmo/Christopher Roberts). Det var Monfalcones tredje strake seier, og han har nå 13 seire og 38 trippelplaser i karrieren. Sterke tall.

Omoto Sando (Hyldmo/Henrik Engblom) dro av gårde i god fart i hekkeløpet HM Drottningens Pris. Men Calvados (Persson/Loven) hadde ingen planer om å la hovedkonkurrenten få lett spill. På oppløpet passerte sistnevnte Omoto Sando med klar margin.

Dette var siste Stockholm Cup-dag på Täby. Om et år er det Bro Park som tar over showet i utkanten av den svenske hovedstaden.

 V64 løpene kan du se HER

Bilder fra løpsdagen kan du laste ned HER