Vinnermaskinen Vortex

Skrevet av Birger Christensen,  11.10.2015
Artikkelbilde
Vortex

Den mest imponerende vinneren på Øvrevoll fredag var i våre øyne Vortex. I 2013 vant han fem løp, og det samme gjorde han i fjor. Fredag tok han årets seier nummer fire, og klarer han fem gevinster for tredje året på rad, da er det noe helt spesielt.

- Jeg hadde et håp om at han skulle være med i toppen, for han løper bra på sandbanen. Men at han skulle vinne så lett, hadde jeg ikke trodd. Dette er en hedershest, og han skal ut allerede i lunsjen til onsdag. Da er det gress, men han har jo også gått bra på det underlaget, sa en fornøyd trener Sigmund Tandberg.

 Fil Rouge

I løpsdagens aller første løp fikk vi se en fin debutant fra stall Rune Haugen. Fil Rouge er en bror av Fearless Hunter, og han tok en enkel seier i første forsøk.

- Dette var gledelig, for det har vært litt problemer. Fint å se at han gikk så bra på sanden, for da kan vi satse mot Svenskt Derby neste år. I høst blir det ett løp til på Øvrevoll, og jeg tror vi har en flott hest neste år, sa Rune. Fanny Olsson hadde ikke noe i mot å ri ham i neste løp også.

 Split Personality

Split Personality gjorde det han skulle, nemlig å vinne maidenløpet. Han var ridd hele veien av Elione Chaves, og han måtte jobbe for å ta igjen Final Episode. Men de siste 100 meterne var det i orden, og favorittspillerne kunne puste lettet ut.

- Han har ikke helt skjønt hva galoppløp går ut på, men vi får håpe at det endrer seg, sa eier Nils Petter Gill. Han var stedfortreder for Niels Petersen, som mistet stemmen før løpene på Jägersro i går.

 Augustinian

Augustinian hadde klart mest å by på i V4-åpningen. Favoritten Kanzee Gold tok teten og så ut som en vinner til inn på oppløpet. Da kom Nathalie Mortensen på vinneren, og det var raskt avgjort. Roxanne spurtet bra og skal nok passes fremover. Henrik Engblom er trener, og han har hatt en fin sesong på Øvrevoll.

 Clauses Angola

I V5-4 og V4-2 ble det en strid mellom de to siste valgene. Prince of Bliss ledet, men Clauses Angola kom sterkt i finishen og tok seg forbi. Vinneren hadde aldri tidligere vært blant de to beste, men i start nummer 30 kom seieren.

- Det har vært fremgang i de to siste startene, men litt overrasket er jeg, sa dyktige Josefin Landgren. I Sverige har hun ni amatørseire i år, nestemann står med fire.

Half Girld

- Deilig å vinne med Half Girl. Treneren Helena Lundgren har ikke fått noen seier på en god stund, og for Half Girl var det første seier på et par år. Anna Pilroth var glad for å komme i vinnerpaddocken til den tredje svenske trenerseier på rad. De tre vinnerne på ryggen av hestene var kvinnelige svenske jockeyer!

 Buffalo Soldier

I V4-finalen ledet Magic Cloud.  Men på oppløpet kom Buffalo Soldier, og da var det snart avgjort.

- Utrolig gøy, sa Annie De Mora, som trener vinneren. - Og så var det gøy å se at Silje Strand fulgte de beskjedene hun fikk, sa Annie. Dermed kom også Silje helt frem i teten i amatørenes klokkekamp. Her blir det spenning til siste stund når det hele blir avgjort 30. oktober.