Miss Rebel og Marshall Runner i NM

Skrevet av Birger Christensen,  30.10.2015
Artikkelbilde
Miss Rebel

 

NM på Øvrevoll fredag fikk to meget gode vinnere. Initialene MR var fasiten da Miss Rebel og Marshall Runner sikret seg titlene.

Miss Rebel er en herlig hoppe, som alltid gjør sitt beste. Ofte har hun vært tidlig i tet, men i NM lå hun avventende til ut på oppløpet. Da satte Carlos Lopez inn støtet, og Miss Rebel tok seg forbi Shalalee de siste 200 meterne.

- Det har vært en fantastisk reise med Miss Rebel. Nå ble det den fjerde strake seieren, de tre siste på Øvrevoll. Hun er ikke så stor, men galopperer effektivt. Vi vurderer start i Mischa Kahns Minne på Täby, men det kan også tenke seg at det blir  vinterhvile, sa trener Cathrine Witsø Slettemark. Hun tok dermed sesongens seier nummer 20, og Carlos Lopez tok sin vinst nummer 45.

 Marshall Runner

Marshall Runner dro rett til tet, og der ble han i toåringenes NM. Rafael De Oliveira red et flott løp i front, og Marshall Runner avviste greit alle angrep. More Steps og Shade of Grey får pluss for plassene nærmest vinneren.

- Jeg snakket med Rafael, som red et løp akkurat slik jeg ønsket. Jeg tror vi har en hest som vi kommer til å få mye glede av neste år. To seire og tre annenplasser på fem starter er flott, mene trener Isidro Vergara.

 Manchester

Fredagens løp åpnet med et fint løp for hester rett under eliten. Derbytoeren Manchester, som i 2011 var den eneste utfordrer til Without Fear, spurtet strålende til seier foran Davicii. Sistnevnte ledet lenge, men kunne ikke stå i mot Manchester.

- Det er en hest som jeg har hatt mye problemer med. Han er best vår og høst og liker seg bedre på sand enn på gress. Han er på sitt beste veldig god, og nå vant han ganske så lett. Får han være i orden gjennom vinteren, tror jeg han kan få en fin sesong neste år, sa trener Niels Petersen. Per-Anders Gråberg satt på vinneren.

 Ares

- Når banen er løs, er Ares nok litt bedre på 1750 meter enn på 2400 meter. Derfor var jeg litt optimist på forhånd, sa trener Jacob Fretheim. Ares fikk også god hjelp av Marie Fretheim, som fulgte fint med bak teten. Det gikk litt nok fort i tet, og da kom Ares bakfra.

- Neste gang er det kun tre hester meldt i løpet til Ares, så da ser det lyst ut, sa Jacob spøkefullt.

Danish Delight

Danish Delight har skapt mange problemer for Cathrine Erichsen. Løper fort i trening, men så langt hadde det ikke klaffet i løp.

- Nå løsnet det i hvert fall litt, og jeg er sikker på at det er mye mer å gå på. Vi starter trolig i lunsjen om snaut to uker, berettet Cathrine om hoppa som Nelson De Souza red et godt løp på.

Giovanni Nobile

Annike Bye Hansen har vært litt oppgitt over Giovanni Nobile, som på 12 starter i år sto uten seier. Det ordnet imidlertid Marius Borgen Andersen, som leder blant lærlingene på banen.

- Det var på tide, og jeg må også skryte av Marius, som red et flott løp, sa Annike.  Dermed tok de tre ledende kvinnelige trenerne hver sin seier. 

Priceless

- I dag gikk det fort på oppløpet, og Anna (Pilroth) red et godt løp, sa Pål Jørgen Nordbye etter at Priceless hadde blåst forbi konkurrentene. Dette var hestens start nummer 21 i år, og sesongen har gitt to seire og hele syv annenplasser.

Amatørene avsluttet fredagen. Jan Bødker Sørensen hadde tre hester med i løpet, og 11 år gamle Aaron's Way ledet fra start til mål. Silja Støren red et flott løp, og nå er det mye som tyder på at hun blir champion blant amatørene. Det er to løp igjen i Øvrevoll Hestesport Cup, og der kommer vi tilbake til hvordan det ligger an.

Aarons Way