Store penger til IKC Moneypenny

14.10.2015
Artikkelbilde

IKC Moneypenny tok en overraskende og suveren seier i Norsk Oaks på Øvrevoll onsdag. Den flotte hoppa kom til Cathrine Erichsen for ikke lenge siden. Da ble det en ventet seier i et svakt maidenløp, men ikke mange trodde at det skulle rekke til gevinst i Norsk Oaks. Rafael De Oliveira avventet, og da han satte fart, var det raskt over. Secret Harmony ble grei toer, mens Mai Pen Rai ikke var til å kjenne igjen fra de siste startene.

- Min første klassiske vinner, sa Inge Knutsson i IKC. - Har etter hvert fått en del hester hos Cathrine Erichsen, som gjør en flott jobb, sa Inge om treneren som selv ikke var til stede.

- En flott hest, og det ble en lett seier, sa Rafael, som sikter seg inn på plassen nærmest Carlos Lopez på jockeylisten.

 Prilo

De norske toåringene var for første gang ute på distansen 1600 meter. Det ble en herlig duell mellom Pirlo og Marshall Runner med førstnevnte som vinner. Nelson De Souza satt på vinneren.

- Vil passe på å takke Stall Slettemark, som har hatt Pirlo stående på stallen periode, Har hatt tro på Pirlo hele tiden. Neste og trolig årets siste start blir NM. Deretter tror jeg vi får en flott treåring neste år, sa trener Knut O Arnesen.

 Majestic Max

Lunsjen åpnet med et flott sprintløp. Majestic Max lå avventende til midt på oppløpet. Da gikk han frem til en sikker seier.

- Majestic Max er flink, men ikke lett å vinne med. Rafael (De Oliveira) red et flott løp med ham, gikk på akkurat rett tidspunkt, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen. Når det gjelder Rafael, har han hatt en flott sesong. Er som nevnt nummer tre på Øvrevoll og leder på Klampenborg. Med tre løpsdager har han tre seire til gode på Oliver Wilson på den danske hovedbanen.

 Luckyreno

Luckyreno tok tre strake seire på Øvrevoll i fjor høst. Nå ble det andre strake, og seieren ble uhyre enkel.

- Jeg ble overrasket over at han skulle vinne så lett, men det er tydelig at det er høsten som er hans årstid. Vi kommer igjen om to uker, og da får vi prøve en trippel også i år, sa trener Per Strømberg om hesten som Sergio Alonso red.

 Tenengo

V4-3 så på forhånd åpen ut. Men Tenango og Elione Chaves hadde andre planer. De vant i suveren stil til årets tredje seier.

- Jeg hadde tro på ham, men ble overrasket over at han vant så lett. Han er mer sterk enn speedig, og derfor passet nok den litt løse sandbanen, sa Are Hyldmo. Are har nå totalt 22 seire på banen i år, et flott tall.

 Vortex

Vortex er et unikum. Sist fredag tok han årets fjerde seier, nå kom nummer fem. Dermed ble det fem seire tre år på rad, og det er ingen tvil om at det er en sjelden foreteelse i Øvrevolls historie.

- En flott hest, som har en sterk helse. Nå sikter vi oss inn på et par løp på sandbanen før sesongen er over, sa en meget fornøyd trener Sigmund Tandberg.

 

Mange hadde tanker om at kampen om trenerchampionatet skulle bli avgjort onsdag, men det lever i beste velgående. Oaks ga faktisk pluss til Rune Haugen i kampen mot Niels Petersen, og Party Fever sørget for at ledelsen økte noe. Segio Alonso tok seier nummer to for dagen.

- 12 av 14 på trippel i år er flott. Sergio red et veldig fint løp, og Party Fever kommer til å starte flere ganger utover høsten, sa Rune. For øvrig nevner vi at Adeem gikk et flott løp etter et år borte fra løpsbanen.

Party Fever 

Uten å mase for mye om championater med seks løpsdager igjen, konstaterte vi at lunsjens nest siste løp ble en dobbel til Niels Petersen. Frompariswithlove ledet hver meter og vant lett foran Street Buzz. Elione Chaves tok sin tredje seier for dagen.

Frompariswithlove

- Han vant lett i debuten i fjor, men har hatt sine problemer. Nå blir det operasjon, og da tror jeg vi har en flott hest til neste år, mente Niels.

 Aife

Toårige Aife avsluttet løpsdagen med en flott seier.

 - Hun galopperer utrolig lett, så dette virket utrolig lovende. Vi var heldige som fikk tak i hoppa, og jeg føler meg sikker på at dette blir en topphest neste år, sa Rune Haugen etter dagens andre trenerseier. Fanny Olsson var en svært fornøyd vinnerjockey etter at sesongens siste flatløp var vel i havn.