Topphester til Täby

Skrevet av Birger Christensen,  14.10.2015
Artikkelbilde
Bokan

 

Søndag er det klart for topp galopp på Täby. 25 norsktrente hester tar turen, og det blir nok som så ofte før noen norske gevinster. Fra programmet nevner vi St Leger, årets siste klassiker i Skandinavia, Vinterfavoriternas Pris for de beste toåringene, Listed-løpene Stockholm Fillies & Mares Stakes og Swedish Open Mile, samt Breeders Trophy Juvenile. Dessuten er det både hekkeløp og steeplechase, så her blir det fart og spenning. Det er spill fra Norge med en interessant V64-omgang.

Wido Neuroth har favorittduoen i St Leger. Bokan og Khyber møter ikke verre motstand enn at vi tror på dobbeltseier. Førstnevnte blir favoritt med seier i Derby på Jägersro og i St Leger på Øvrevoll, samt tredje i Norsk Derby. Men Khyber har fin formutvikling og kan by på motstand.

 

De tre siste vinnerne av Vinterfavoriterneas Pris har vært Diamant (toer i Norsk Derby), Eye in the Sky (vant Norsk Derby) og Quarterback (vant Norsk Derby). Det er en lang liste av topphester som har vunnet dette løpet, og vinneren har ofte vært favoritt gjennom vinteren til de klassiske løpene året etter. Litt interessant er det at to flotte hopper er rangert øverst. Dansktrente Beaufort Twelve og Cathrine Erichsens dyktige Karaliene hadde et flott oppgjør sist de møttes, og vi tror de får størst problemer med Busy Earning som Niels Petersen trener. Et løp vi gleder oss stort til.

Ellers er Stockholm Fillies & Mares Stakes spennende, selv om feltet ikke er så stort. Treårige Icecapada (Petersen) og Amie Noire (Neuroth) møtes. Sistnevnte var flott fjerde i Stockholm Cup, Icecapada har vært lysende i sine to løp på Täby. Her forventer vi en norsk dobbel og en fight vi vil minnes.

I Swedish Open Mile er fem av seks hester norske. Kun gode Berling tar opp kampen mot vår kvintett. Silver Ocean blir nok favoritt fra Stall Petersen, hvor også Proud Possibility hører hjemme. Avon Pearl (Haugen), Coprah (Erichsen) og Captain America (Bye Hansen) utgjør resten av det sterke norske feltet.

Sterke toåringer finner vi også i Breeders Trophy Juvenile. Her blir nok Appelina (Neuroth) favoritt. Viste både i Skandinavisk Mesterskap og sist på Täby at her er det mye å gå på.

En fight mellom de to norske topphester ser vi også frem til. Matauri (Petersen) og vår siste Derbyvinner Quarterback (Haugen) møtes. Her er det nok flere som vil ha et ord med i laget, men nevnte duo vil helt sikkert være i toppen.

 

Følgende norsktrente hester starter i tillegg til de ovenfor nevnte:

 

Busybeingfabolous, Ruler of Course og Beentheredonethat (Petersen), Dastan og Killroy (Neuroth), Omoto Sando, Lady Dylan og Queen's Delight (Hyldmo), Dreamfyre og IKC Nightingale (Erichsen) og Bobby Dazzler (Bye Hansen).

 

Programmet kan du laste ned HER

Streaming av løp fra Sverige HER