Stinger vant Breeders Prize Classic

Skrevet av Birger Christensen,  04.10.2015
Artikkelbilde
Stinger

De to Breeders-løpene toppet den flotte søndagen på Øvrevoll. Miss Rebel vant sprinten lett, og Stinger var minst like suveren i Classic-utgaven. Begge ble ridd av Carlos Lopez

Miss Rebel

De fleste hestene hos trener Cathrine Witsø Slettemark har gått "som toget" i år. Det gjelder definitivt Miss Rebel, som seiret suverent i Breeders Prize Sprint. Carlos Lopez sørget for at Miss Rebel slikket ryggen på ledende Maimane til ut på oppløpet. Da skred Miss Rebel til verket. Det ble en lett seier, mens Maimane holdt flott til annen. To norsktrente treårige hopper lengst fremme er imponerende.

- Hun er en fantastisk og tøff hoppe, som bare blir bedre og bedre. Vi er et flott team og kan ta i mot flere hester, berettet Cathrine. Hun har i hvert fall gjort god reklame for seg selv. Med seieren verdt 338 500 norske kroner, passerte hun millionen med bred margin i år, og seieren var nummer 18 for sesongen. Det er bare å gratulere.

 

I Breeders Prize Classic var det over en halv million til vinneren. Den store sjekken gikk på suverent vis til Stinger, flott presentert av Hanne Bechmann og godt ridd av Carlos Lopez, som red sin vinner nummer 40 på Øvrevoll i år. Dermed ble det reprise av løpet for tre år siden, da Bechmann og Lopez gikk til topps med The Kicker.

- Stinger trente veldig bra i mars, da han ble skadet. I come backet på Täby gikk det ikke så bra, men så kom seieren for et par uker siden. Nå var han overlegen, og det var deilig å se, sa Hanne Bechmann. For den del av publikum som ikke har gått så mange år på Øvrevoll, kan vi fortelle at Hanne har hele tre seire i Norsk Derby, med La Isleta i 1988 som den første.

Calvados

Champion Hurdle er hovedløpet for sesongen når det gjelder hekkeløp. Som for to år siden ble det seier til Calvados, trent av Dennis Persson. Niklas Loven red et flott ritt og tok sin første seier i løpet siden 2006.

- Her møtes de beste, og dette er ett av løpene jeg setter høyest. Calvados er ti år, men pigg og klar som en treåring, fortalte Dennis. Litt synd er det at feltet ikke talte mer enn fire hester, men mange synes nok det er tøft å møte de aller beste.

Somerville

Hot Wing var søndagens største favoritt, men fikk aldri tak i ledende Somerville. Niels Petersen tok årets første hekkeseier, og Jason McKeown kan fortsatt ta igjen Henrik Engblom i championatstriden blant rytterne. Det gjenstår kun ett hekkeløp, og det er finalen om snaut tre uker.

Lifeofbryan

Det første av to toårsløp ga dobbeltseier til trener Hallvard Soma. Best var Lifeofbryan, og da ble det seier nummer 41 til Carlos Lopez. På seks ritt (ikke amatørløpet og hekkeløpene) ble det fire seire og en annen, en utrolig oppvisning.

- Jeg red moren Theatrical Award og er veldig glad for å ri sønnen. Dette er uten tvil et stort talent, sa Carlos.

- Det er klasse hele veien, og nå gikk alt som smurt. Vi satser på Vinterfavoriternas på Täby om to uker om alt er vel, fortalte Hallvard.

Aife

Toårsløp nummer to ga seier til Aife, i trening hos Rune Haugen. Fanny Olsson red et fint løp på den talentfulle hoppa.

- Aife har utviklet seg veldig de siste ukene. Dette tror jeg blir en flott hoppe på litt sikt, og hun er meldt både i Derby og Oaks, fortalte Rune. Skoger-treneren fortalte også om et come back under Oslo Horse Show. Spennende.

All Quest

Den flotte søndagen åpnet med et løp for hestene rett under eliten. All Quest spurtet ute ved gjerdet, mens favoritten Matauri gikk helt inne i banen. Carlos Lopez mot Elione Chaves, de to ledende jockeyene på banen, og som så ofte før i år ble det Lopez som gikk til topps på Øvrevoll. 

- Han var veldig god i dag, og banen var kjempefin å ri på, sa Carlos om vinneren som Lone Bager trener.

Date With Dynamite

Date With Dynamite vant debuten som toåring. Så dukket det opp problemer, og årsdebuten kom først i lunsjen for snaut tre uker siden. To løp i kroppen og litt lettere bane gjorde susen, og nå var det klart for seier.

- Det har vært tøft, men desto deiligere når det løser seg. Må takke tålmodige eiere, som nå får lønn for strevet. Skal høre med Oliver (Wilson, som red et fint løp) sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen. Det hun ville få et svar på var om Date With Dynamite ville stå 1600 meter, som var planen for neste start.

Prince Field

Amatørene innledet V5-spillet, hvor seieren gikk til Prince Field og Cathrine Hvalø Fortune. Det var den andre strake seieren til Prince Field, så formen virker bra.

- Jeg lot ham gjøre som han ville, han er ikke typen å bråke med, sa Cathrine. Det tredje klokkeløpet gjør at stillingen er jevn. Det fjerde og nest siste løpet går allerede kommende løpsdag, så får vi se om stillingen klarner. Sabine Langvad er i teten, men mye kan fortsatt skje.