Spennende NM-løp

Skrevet av Birger Christensen,  26.10.2015
Artikkelbilde
Miss Rebel

NM for to-og treåringer er høydepunktet på fredagens meny på Øvrevoll. Tarah (Jacob Fretheim/Kjersti Bjørndal) og Groggie (Arnfinn Lund/Janos Tandari) var de første vinnerne sent på 80-tallet. I en periode måtte treåringene kjempe mot eldre hester, men nå har de treårige fått ha sitt løp "i fred".

Det er kun fem hester til start i treåringenes oppgjør. Miss Rebel vant den korteste Breeders-utgaven foran Maimane, mens Shalelee ble god toer bak Stinger i Breeders Prize Classic. Miss Rebel står med tre strake  og blir vår favoritt, men muligens er hun aller best på gress. Whatdoesthefoxsay var for øvrig først i mål i toårs-NM for ett år siden, men ble disket, og seieren gikk til Mestre dos Magos.

Blant toåringene hadde Pirlo og Marshall Runner et herlig oppgjør sist de møttes. Vi satser på at det holder med disse to, men dette løpet kan være litt lurt. Flere av hestene har startet lite, og det kan være rom for store forbedringer. Ingen nevnt, ingen glemt, men litt oppdekning på kupongene kan gi god utdeling.

 

Sist fredag ble hinderchampionatene delt ut, og amatørenes gullklokkekamp avsluttet. Vi skal denne gang se litt på kampen mellom trenerne på flatt. Kampen står helt og holdent mellom Rune Haugen og Niels Petersen når det gjelder championatet. Rune har ledet siden Derbydagen, da Quarterback og Fearless Hunter sikret en solid slump penger til stallen. Forspranget har skrumpet, og sist fredag gikk Niels forbi. Mange mente at Niels ville avgjøre med de tre favorittene i Oaks. Men Cocco Chanel ble strøket, og hans to øvrige aktører skuffet. Dermed er det nå grovt regnet 20 000 kroner som skiller. Vi velger å holde Niels som favoritt, men en fighter som Rune har neppe tenkt å gi seg.

Blant de øvrige trenerne, er det flere vi vil trekke frem. Cathrine Witsø Slettemark har hatt sin klart beste sesong og tar årsseier nummer 20 ved neste besøk i vinnerpaddocken. Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen har også gjort det skarpt, og våre tre fremste kvinnelige trenere vil havne på "topp 6". Are Hyldmo har vunnet løp i bøtter og spann, og medregnet hekkeseirene til Hot Wing er allerede 25 seire passert. Wido Neuroth står kun med fire seire, men i den kvartetten finner vi Skandinavisk mesterskap, kriteriet og St Leger.

Spillemessig ser det middels vanskelig ut. Det nærmer seg neppe "kassa" verken i V5 eller V4, men de som løser rebusen, kan fort komme til å glede seg over en grei utbetaling.