Most Wanted jubilerer

Skrevet av Birger Christensen,  06.10.2015
Artikkelbilde
Most Wanted

Det er ikke så ofte at en norsktrent galopphest starter 100 ganger i løp. Fredag når Most Wanted denne milepæl. Jacob Fretheim er trener, kona Aud er medeier, og Marie Fretheim har vært Most Wanteds partner i de aller fleste startene. Vi snakker altså om en skikkelig familiehest.

Når Most Wanted har gått i mål fredag, er det for 99. gang på Øvrevoll. Kun en gang har han vært på tur til Stockholm og Täby. Når han har vært i sin beste form, har han vært utrolig god til å fighte. Har ofte sett slått ut, men har kommet sterkt tilbake.

Her er noen fakta om Most Wanted.

Han tok sin første seier 29/4-2010. Siden har han vunnet løp i alle sesongene.

Samtlige seire er tatt på sandbanen. Han er en vår- og høsthest. Syv av seirene er tatt i april eller mai. Sist gang han fikk premie på gresset, var for over seks år siden.

Marie Fretheim har ridd Most Wanted til seier 11 ganger. Victoria Allers og Silja Støren har en seier hver.

Han er en "jentehest". Siden 2009 er det kun Philip Scott Sønsteby som har ridd ham en gang i løp.

 

Vi gratulerer kretsen rundt jubilanten i Skoger og ønsker lykke til i start nummer 100.

 

Det er nå åtte løpsdager igjen av sesongen 2015. Seks fredager samt onsdagslunsjer 14/10 og 11/11 utgjør det gjenstående program. De beste hestene fredag finner vi i V5-1. Dickie Dickens hadde en herlig fight mot Captain America for en måned siden, langt foran det øvrige feltet. Vi tror treårige Wild Citizen kan by på kamp. Det har ikke gått på skinner i år, men vi tror at han hører hjemme i årgangstoppen. Simian prøver Øvrevoll for første gang siden åpningsdagen, men var på Täby og ble svensk sprintmester for tredje gang på rad (fjerde gang totalt). Vortex er en kjempe, som har fulgt med oppover i klassene, og Pal O'Mine er et lyn på sandbanen. Om han står 1600 meter lurer vi litt på, men svaret får vi fredag.

Om man ser på hestenes formtall, er Split Personallity et klart bankervalg denne gang. Dog er han blitt slått av Miss Kickoff og Greased Lightning som storfavoritt. I Derby og St Leger var han langt bak, men det ville også fredagens konkurrenter ha vært. Når alt kommer til, tror vi det blir karrierens første seier fredag siden motstanden ikke er så skarp.