Mai Pen Rai i Oaks?

Skrevet av Birger Christensen,  09.10.2015
Artikkelbilde
Mai Pen Rai

 

 

14. oktober er første vinterdag i følge almanakken. Men det er også sesongens nest siste lunsjomgang på Øvrevoll. Ni løp i lunsjen med årets siste klassiker, Norsk Oaks, på programmet. Oaks er i likhet med 1000 Guineas forbeholdt de treårige hoppene. Misty, La Isleta, Colonia og Kimola har alle klart kunststykket å vinne både Derby og Oaks. Den beste av hoppene med seier i Oaks er nok likevel Entangle. Hun seiret i 2009 og vant siden blant annet Marit Sveaas' Minneløp.

 

I år er tre av feltets hester i trening hos Niels Petersen. Vår favoritt blir Mai Pen Rai, som utklasset feltet i Dansk Oaks. Deretter gikk hun sterkt på Täby, selv om det buttet i mot på slutten på en krevende bane. Vi tror på seier, og Whatdoesthefoxsay og Cocco Chanel kan sikre en stalltrippel. Det vil neppe Bent Olsen vite noe av, for hans Golden Bay er slett ikke dårlig. Secret Harmony og IKC Moneypenny vil også ha et ord med i laget. Førstnevnte slo Mai Pen Rai i Derby Milen, og IKC Moneypenny avla sitt maidenship sist. Det var dog ikke det helt store selskapet, og hun må forbedre seg ytterligere.

 

De norskoppdrettede toåringene møtes i Øvrevoll Hesteeierforenings Vandrepremie. Det er gledelig at hele 12 hester stiller i startboksen. Den beste prestasjonen i feltet er, etter vår oppfatning, annenplassen til Marshall Runner i Skandinavisk mesterskap bak Appelina. Her er det imidlertid rom for fremgang blant alle i feltet, og en overraskelse kan fort komme.

 

Mens det tidlig på sesongen kun var noen treåringer fra Are Hyldmos stall som slo eldre hester i det de erfarne på banen kaller "handicap-løp", er det nå noe som skjer nesten hver løpsdag. Onsdag er vi spente på hva Dancewithastranger og Brownie kan prestere. De møter gode eldre hester, men vi tror de vil hevde seg meget godt. Dette skjer hvert år, treåringene trenger tid på å nå sitt formtall når de møter eldre hester.

 

Ellers er det nok noe i det faktum at det går mot vinter. De fem siste flatløpene på gress avholdes onsdag, og da er det kun hekkefinalen 23. oktober igjen på gresset. Da passer det å skryte litt av banemannskapet. De har holdt gressbanen i flott skikk, selv om det har kommet mange regndråper i løpet av sommeren 2015.