Lopez dominerte

Skrevet av Birger Christensen,  02.10.2015
Artikkelbilde
Seventyseven

Carlos Lopez er uten tvil det store jockeynavnet på Øvrevoll i år. Løpsdagen åpnet med en strak trippel, og dermed har Carlos 37 seire i år. Ikke siden 1988 har en jockey vunnet 50 seire eller mer på banen, men den gang var det dobbelt så mange løpsdager som det er nå. Så det er en stor prestasjon han er i ferd med å gjennomføre, selv om det kanskje stopper rett under 50.

Tookwino

Løpsdagen åpnet med en suveren seier til Tookwino. Han var tidlig fremme, og på oppløpet dro han bare fra de andre. Som feltets eneste treåring fulgte han opp en tendens som har vært klar de siste ukene. Treåringene har både i Norge og Sverige tatt igjen de eldre hestene og vunnet stadig oftere.

- Et positivt løp for Tookwino, som viste at sandbanen nok er å foretrekke. Men det passer jo bra, for det er jo stort sett sandbanen som blir brukt. Synes at han gikk så bra, at det er mulig at vi vurderer NM for treåringer med ham, berettet trener Are Hyldmo. Carlos Lopez satt på ryggen og tok seier nummer 35 på Øvrevoll i år.

Buffalo Soldier

Lopez ventet ikke lenge med å legge på til to strake seire. Buffalo Soldier satt fint med feltet, og tidlig på oppløpet gikk han frem til klar seier.

- Dette har jeg ventet på en stund, men desto morsommere når det går bra, sa trener Annie De Mora. Det kan bli en morsom høst for Buffalo Soldier, for dette var solid.

- 14 starter og fire seire, det er fine tall. Etter en trøblete sesong i fjor, har det gått flott i hele år. Dessuten har Carlos Lopez hatt et flott tak på ham, og nå var det intet unntak. Men i ettermiddag sender vi Seventyseven på ferie, og det har han fortjent, sa trener Cathrine Slettemark.

Blooming Meadows

Blooming Meadows vant sist gang i oktober på Øvrevoll i fjor. Nå var det oktober og Øvrevoll igjen, og da ble det klar seier. Lenitha Adolfsson tok en dobbel i fjor, da Golden Gin Tric var toer. Nå ble det første og tredje, ikke dårlig det heller.

- Vi kommer tilbake 23. oktober, sa Lenitha om vinneren som Frederick Salvador red. Dermed tok Frederick en seier på sin bursdag.

Ares

Ares hadde ikke hatt full klaff på Øvrevoll siden 17. mai. Det var dagen Marie Fretheim falt stygt i et løp tidligere på dagen. Nå var Ares og Marie sammen igjen, og etter et flott innvendig ritt ble det suveren seier.

- Ares har hatt en infeksjon, og han passer dessuten bedre på 2400 meter enn på de kortere løp. Nå red Marie et flott løp, og det klaffet helt. Dette var andre gang Ares vant en finale i år, og det passet fint, sa trener Jacob Fretheim.

Luckyreno

Luckyreno og The Phantom Blot var tetpar det meste av sprintløpet. På målstreken var Luckyreno det lille nødvendige foran, mens Priceless etter en ny sterk spurt denne gang måtte nøye seg med tredje.

- Jeg var ikke helt fornøyd med hvordan Luckyreno ble ridd sist. Nå klaffet det, og det hjalp med lettelsen til Sergio Alonso, sa trener Per Strømberg. Luckyreno liker vinteren best og kan vinne flere ganger i høst, trodde Per.

 

Favorittene fikk alle en dårlig start i amatørløpet, som avsluttet løpsdagen. Dermed ble det en heftig fight mellom Schoolgirl og Forever Fong med til sammen en seier på 87 starter. Schoolgirl var først, og dermed kunne Åsa og Erika Edvardsson juble.

Schoolgirl