Hot Wing suveren i finalen

Skrevet av Birger Christensen,  23.10.2015
Artikkelbilde
Hot Wing

Hot Wing gjorde kort prosess i hekkefinalen på Øvrevoll fredag. På oppløpet parkerte han motstanderne, mens Colourist spurtet til seg en fin annenplass. Dermed var saken klar, Are Hyldmo ble trenerchampion og Henrik Engblom rytterchampion. Hot Wing vant halvparten av hekkeløpene på Øvrevoll i år og også storløpet Michelets Minneløp på flatt.

- Det er ikke det første championatet og forhåpentligvis ikke det siste. Det har vært en fornøyelse å få ri Hot Wing og Omoto Sando, sistnevnte som tidenes siste vinner av et hekkeløp på Täby, sa en fornøyd Henrik Engblom.

- Har vært heldig å få trene hester som Rambo Flyer, Silk Road, Omoto Sando og nå Hot Wing. Det er blitt en del titler over hekkene, og nå  blir det spennende å se om Hot Wing kan matche de aller beste neste år.

Dickie Dickens

Et strålende løp gikk Dickie Dickens. Mot gode hester gikk han rett til tet og vant overlegent foran en positiv Handsome Hawk. Løpets navn var Carlos Paz løp, og Hyldmo trente ham slik han gjør med Dickie Dickens. Som så ofte før i år var Carlos Lopez først i mål.

- Han liker seg i front, sa Are om vinneren. Nå var det rett over banerekorden, som Dickie Dickens selv innehar, uten at han på noen måte var ridd ut. Dette var flatløpsseier nummer 20 i år, sterke tall for stallen.

Tertian

Maidenløpet som åpnet løpsdagen endte i en overlegen og ventet seier til Tertian. Per-Anders Gråberg har nok ikke tatt så mange seire i år som har vært lettere.

- Dette var lett, men motstanden var jo ikke den hardeste.  Han galopperer fortsatt grønt, men jeg tror dette blir en meget bra hest på sikt, mente Niels Petersen.

Cruel Intentions

Ett av løpsdagens mest spennende løp  gikk til Cruel Intentions, knepent foran Mikkelsin. Nelson De Souza red et fint løp innvendig og rakk akkurat frem.

- Trodde hun skulle gå et fint løp, men kanskje at det skulle bli tøft å vinne. Desto mer gøy når det går bra, sa Kjetil Kjær som stedfortredende trener Kjetil Kjær hos Stall Slettemark.

Enda tettere var det i V5-3 og V4-1. Etter to tiendeplasser var Campuslang med fremme igjen, men som i seiersløpet ble Priceless nærgående. Nok en gang holdt Campuslang unna, men det var ikke mer enn et nesebor som skilte. Anna Pilroth red vinneren som trenes av moren Bodil Blomquist.

Cambuslang

Holiday Reading var den første Folkehesten på Øvrevoll. Tre år senere er han stadig godt gående, og fredag ble det årets tredje seier.

Holiday Reading

- Han er i fin form, og jeg tror det kan bli et par starter til i år, sa trener Isidro Vergara. Etter to løpsdager uten vinnere tok Carlos Lopez sin årsseier nummer 43, og med litt flyt kan det fort bli 50 gevinster i år. En snau halvtime senere var Carlos i gang på ny, da Bushfighter var suveren i V5-finalen.

Bushfighter

- Toppjockey og blinkers gjorde susen. Dessuten passet banen ham bedre denne gangen, sa en fornøyd trener Hallvard Soma.

Etter et mesterlig ritt av Emilie Finckenhagen gikk hun til topps med Queen's Delight i årets klokkeløp. Are Hyldmo trente dermed løpsdagens tredje vinner, og Philip Scott Sønsteby kunne juble over vinner av en fin klokke. Hans tredjeplass med Iamundercover var nok til å gå til topps sammenlagt.

Queens Delight