Hekke- og klokkefinale

Skrevet av Birger Christensen,  20.10.2015
Artikkelbilde
Somerville

 

 

Fredag er det klart for årets siste hekkeløp på Øvrevoll. Det er samtidig årets siste løp på gresset. Vi tror mest på en kvartett med to hester fra Skoger mot to oppstallet på Øvrevoll. For noen uker siden ville Hot Wing ha vært klar favoritt, men etter siste innsats ble vi litt mer skeptiske. Etter å ha vært i storform gjennom en lang sesong, tapte han for Somerville. En litt dårlig dag eller formsvikt for Hot Wing?

Rock the Boat vant dette løpet i fjor og kan meget vel vinne løpet også i år. Har gjort det bra mot stjernene Omoto Sando og Calvados. Mens Jacob Fretheim trener Rock the Boat, er det Rune Haugen som har ansvaret for Colourist. Har allerede vunnet fire løp i år, og det ville ikke ha vært noen bombe om den tidligere Folkehesten hadde vunnet.

Henrik Engblom blir champion blant rytterne. Jason McKeown kan komme opp på samme seierstall, men da vil "Henke" gå foran på flere annenplasser.

Blant trenerne har Are Hyldmo et klart overtak. Kun Dennis Persson kan ta igjen Are. Men da må Mito vinne, samtidig som Hot Wing ikke blir bedre enn fjerde. Det er derfor nokså lav odds på at Hyldmo blir trenerchampion over hekk.

Fredag går også det siste av i alt fem løp for amatørene i deres klokkekamp. Silje Strand leder, men har ikke ritt fredag. Skal hun vinne må både Sabine Langvad og Philip Scott ri uplassert, og Erika Edvardsson må heller ikke vinne. Det er mest sannsynlig at Sabine eller Philip går til topps, men spenningen vil leve til mål er passert. Dina Heggum kan også få 32 poeng, men det vil ikke rekke til klokke denne gang. 

En sportslig godbit får vi i annet løp. Dickie Dickens skal holde treåringene Frompariswithlove og Wild Citizen fra livet, og det tror vi kan bli en perle. Vi tror mest på disse tre, men selvsagt skal man ikke se bort fra at noen av de øvrige feltet vil by opp til dans.