Seks norske seire på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  19.10.2015
Artikkelbilde
Bokan, foto Svensk Galopp

Totalt seks norske seire ble bokført på Täby søndag. Godt over 1.5 million svenske kroner ble med de norske hestene hjem.

 

Årets siste klassiker ble en sikker seier for Bokan . Wido Neuroths flotte treåring har vunnet Derby og St Leger i Sverige, St Leger på Øvrevoll og tredje i Norsk Derby. En strålende fasit, og det blir spennende å se hvordan Bokan vil gjøre det neste år. Jan-Erik Neuroth red nok et fint løp på vinneren.

 

Hoppeløpet Stockholm Fillies & Mares Stakes ble som ventet en kamp mellom stjernene Icecapada (Niels Petersen/Elione Chaves)) og Amie Noire (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth). Førstnevnte speedet forbi Amie Noire til sikker seier, og det kan bli tøft å møte Icecapada når hun skal ut mot de eldre hoppene neste år. Også Amie Noire er i toppen i Skandinavia.

 

V64-åpningen hadde fem norske hester til start av seks. Best var Avon Pearl (Rune Haugen/Lopez). Captain America (Bye Hansen/Wilson) og Coprah (Erichsen/De Oliveira) endte nærmest vinneren etter flotte løp. Avon Pearl legger om noen måneder turen til Dubai, der han har vunnet før. Familien Nygård/Jørgensen fikk seire med Bokan og Avon, så suksessen fortsetter.

 

Vinterfavoriternas Pris for de beste toåringene ble et flott oppgjør. Litt overraskende endte det med seier til Ruler of Course (Petersen/Lopez) etter en sterk finish. Karaliene (Erichsen/De Souza) gikk på nytt et flott løp til annen. I Breeders' Trophy Juvenile gikk det ikke så bra med de norske. Her gikk seieren til skrellen Nemuranthes.

 

To hinderløp sto også på programmet. Det er en stund siden Omoto Sando og Calvados har hatt en målfotostrid, men det fikk vi nå. Omoto Sando (Are Hyldmo/Henrik Engblom) tok teten, og i siste sving kom Calvados opp på siden. Denne gang klarte Omoto Sando å holde unna i en tett og flott fight. I steeplechaset vant også Engblom, nå med Moss Cloud. Men Lady Dylan (Hyldmo/Roberts) bød på tøff kamp og var klar toer i mål.

 

Også Beentheredonethat (Petersen/Chaves) fikk en seier i et rammeløp, mens Killroy, Matauri og Queen's Delight klarte trippelplasser. Alt i alt en sterk dag for de norske farger.

 

På lørdag tok Niels Petersens toåringer Suspicous Mind (Gråberg) og Marlborough (Chaves) en sterk dobbel i Vinterfavoritternes Ærespremie på Klampenborg.

 

Resultatene finner du HER

Bilder fra løpsdagen kan du laste ned HER