Siste galopplunsj for i år

Skrevet av Birger Christensen,  06.11.2015
Artikkelbilde
Pal O'Mine

Onsdag er det klart for sesongens siste galopplunsj på Øvrevoll. Deretter er det kun fredagene 20/11 og 27/11 igjen før 2015-sesongen skal evalueres. Det får vi god anledning til å komme tilbake til, nå får vi starte med å komme greit gjennom de resterende dagene.

Disse linjer og tipsene på nettet til onsdagen er skrevet før løpsdagen fredag 6/11. Vi vil bare minne om at det er hele 19 halvrader, hvilket betyr at 19 hester starter både fredag og onsdag. Om noen gjør en spesielt bra eller dårlig innsats fredag, vil vi komme med et lite tillegg på mandag om noen det kan være lurt å oppgradere foran onsdagens løp.

Det er både V4 og V5 onsdag. Fire heldekk i V4 vil koste drøyt 30 000, mens det vil være i underkant av 20 000 å kjøpe V5. Slik tror vi det vil være i spillet også, en godt betalt V4 og en V5 som neppe vil gi så alt for stor utdeling.

Det er innen V5-rammen vi får de beste sportslige løpene. I V5-2 kan det gå ned mot banerekorden om det er raske forhold. Pal O'Mine og Lord Handsome er begge superraske, og de tre øvrige er ingen sinker. Toårige Shade of Grey var dyktig som tredje i NM, og nå skal hun forsvare et favorittstempel. I 2015 har flere toåringer tapt som favoritt enn på flere tiår. Vi velger likevel å satse kronene i V5 på nettopp Shade of Grey denne gangen.

Mot slutten av løpsdagen blir nok Vortex og Davicii favoritter i sine løp. De kan absolutt vinne, men vekten er høyere enn de pleier å bære. Dog skjønner vi at noen vil sette alenestrekene på disse to.

Sist, men ikke minst vil vi trekke frem galopphesten Ung Oslo, som debuterer i 6.løp. Nils Petter Gill kjøpte hesten til foreningen, som du kan lese om i programmet eller på deres nettsider. Vi synes dette er et flott tiltak og ønsker Ung Oslo lykke til i debuten.