Ny norsktopp på Jägersro

Skrevet av Birger Christensen,  16.11.2015
Artikkelbilde
Khyber. Foto Svensk Galopp

 

 

Tre døgn etter at de norske hestene hadde dominert begivenhetene på Täby, gikk det enda et hakk bedre på Jägersro søndag.

Hurricaneløpning hadde 300 000 svenske kroner til vinneren. De fleste trodde på seier til Bokan (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth), men denne gang måtte han gi seg for stallkameraten Khyber (Rafael De Oliveira). EOS-hesten ledet fra start til mål og vant sikkert. En flott dobbeltseier for stallen, som også hadde suverene Amie Noire i Jockeyklubbens Avelsløpning.

- Khyber er avhengig av feste i banen. Dessuten er han avlet for å stå distanse, så jeg advarte for begge mine, sa Wido etter seieren. At Amie Noire skulle vinne, var ikke uventet, men selvsagt gledelig. Jan-Erik har nok ikke vunnet så mange løp lettere, og neste år er hun sammen med Icecapada toppene i Skandinavia. IKC Moneypenny var bra fjerde for Cathrine Erichsen, og hun hadde også IKC Nightingale som tredje i Gøtalandløpning.

 

Niels Petersen drøyde litt med den største seieren søndag. Med 200 000 til vinneren var Suspicious Mind (Per-Anders Gråberg klar favoritt.

- Det skal en veldig god hest til for å slå ham, sa Niels. Noen slik hest fantes ikke, og Suspicious Mind vant enkelt. Både han og treeren Appelina (Neuroth x 2) er etter Appel au Maitre, som stadig gjør god reklame for seg selv som avlshingst.

I det siste V64-løpet ledet Dickie Dickens (Hyldmo/Lopez) tet fra start til mål. Høst og sand er perfekt, og seieren var årets fjerde.

 

I rammeløpene ble det seier til Sudtirol (Petersen/Gråberg), og stallkameraten Queen B (Chaves) ble tredje. Glimt (Lopez) fra samme stall ble toer, og det gjorde også Queen's Delight (Hyldmo/Lopez).

 

Et artig innslag fikk vi rett før V64 satte i gang. Per-Anders Gråberg, Jacob Johansen og Peter Jardby møttes i et travløp mot Johnny Takter, Lutfi Kolgjini og Joakim Løvgren. De tre med størst erfaring fra galoppen klarte seg flott, og Jacob var ytterst nær ved å vinne med Pilevallas Krabet. Men Johnny Takter og Maja Lisa rakk frem rett før mål.

 

Resultatene finner du HER

Bilder fra løpsdagen kan du laste ned HER

Repriser løp, klikk HER