Championat til Silja

Skrevet av Birger Christensen,  17.11.2015
Artikkelbilde
Silja Støren på sin egen Royal Games

 

 

Silja Støren er årets champion blant amatørrytterne. Det er klart selv om det står igjen to løp for amatørene. Dina Heggum kan komme opp på samme antall seire, men færre annenplasser. Philip Scott Sønsteby rir ikke fredag og kan ikke nå igjen Silja, han må nøye seg med klokke og løpssal for seieren i Øvrevoll Hestesport Cup.

- Det er klart det er litt prestisje i det å bli champion, for alle har jo lyst til det. Men det er et veldig godt miljø blant oss amatørryttere, selv om vi selvsagt er konkurrenter under løpene. Nå har jeg tatt mitt andre championat (vant også i fjor), og det er stas.

26 år gamle Silje begynte så smått å komme inn i miljøet i 2002.

- Jeg ble med en bekjent som hadde hest hos Ivi Jegsen. Etter hvert fikk jeg en egen hest, og da var det gjort. Nå jobber jeg på stallen til Isidro Vergara og rir gjerne ut fem-seks hester. Eier selv Royal Games og gamle Barrizatino, sistnevnte en 12-åring som vant tre løp, den siste seieren med Silja selv på ryggen.

- Det blir ikke så mye inntekter av det, så jeg har tatt en utdannelse innen temaet falske øyenvipper, forteller Silja. Her falt undertegnede dessverre litt ut, men forsto såpass som at dette var veldig populært i de rette kretser.

I tillegg til seirene på Øvrevoll, har Silja i år vunnet et løp på Jägersro og et løp i Deauville. Etter to strake titler er det noe som heter "alle gode ting er tre". Ingen tvil om at årets vinner kan tenke seg et nytt championat o et års tid.

Kampen om å bli mestseirende lærling er også et tema på slutten av sesongen. Maikel Narvaez rir ikke fredag, og Sergio Alonso får ikke være med på finaledagen. Det kan gi Marius Borgen Andersen et pluss, blir ganske sikkert jevnt inn i det siste. Sergio har en seier å gå på, men færre annen- og tredjeplasser. Spennende!

 

Selv om det ikke er så kjempestore felter, ser V5 og V4 ganske vrient ut. Bunnutbetaling og Øvrevoll er ikke synonymer, og det tror vi ikke det blir denne gangen heller.